Davor-Bozinovic-koronavirus
Koronavirus Vijesti

11 novooboljelih i troje umrlih, novi moto “ostanimo odgovorni”

(Hina) – U protekla 24 sata zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su tri osobe, izvijestio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite, uz poruku da je novi moto u fazi popuštanja epidemioloških mjera “ostanimo odgovorni”. 

“Broj novooboljelih u Hrvatskoj u zadnja 24 sata je 11, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj 2112 “, rekla je na konferenciji za novinare ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević. 

Umrle su još tri osobe, jedan muškarac 1929. godišta u KBC-u Split, ženska osoba 1926. godišta u Općoj bolnici u Koprivnici, te muškarac 1936. godišta u Dubrovniku. Ukupan broj umrlih je 83, kazala je Grba Bujević. 

Ukupno su na koronavirus testirane 39.973 osobe, od čega 933 tijekom protekla 24 sata. Trenutno se na bolničkom liječenju nalazi 218 bolesnika, a 14 je osoba je na respiratoru. U protekla 24 sata je od zaraze koronavirusom ozdravilo 38 bolesnika. 

S obzirom na to da su bolnice od jučer krenule primati pacijente na preglede i pretrage, Grba Bujević je rekla da jutrošnja izvješća iz bolnica pokazuju da se ide u dobrom smjeru. Otvoreno je više trijažnih ulaza u bolnice i tako su uklonjene gužve, a plan je da se u roku od dva mjeseca riješe svi zaostaci na listama čekanja koji su nastali u proteklom razdoblju zbog protuepidemijskih mjera. 

KBC Split: Pacijent s Firula zaražen koronavirusom

Pacijent koji se zadnjih desetak dana liječio na Odjelu vaskularne kirurgije KBC-a Split na Firulama zaražen je koronavirusom. Odmah je prebačen u bolnicu na lokalitetu Križine, gdje se inače liječe oboljeli od koronavirusa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *