87 novih slučajeva; Đaci isčekuju prelazak na online nastavu - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dubrovačko-neretvanska županija

87 novih slučajeva; Đaci isčekuju prelazak na online nastavu

koronavirus-hrvatska

Predmet: Priopćenje Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, 20. ožujka 2021. 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 87 novih slučajeva zaraze koronavirusom (27 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 34 osobe iz Dubrovnika, po 13 iz Metkovića i Orebića, po sedam iz Ploča i Župe dubrovačke, pet iz Konavala, po dvije iz Lumbarde i Pojezerja te po jednoj iz Blata, Dubrovačkog primorja, Opuzena i Trpnja.

Ukupno je zaraženo 39 muških i 48 ženskih osoba, a 62 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječeno je 58 osoba: 26 iz Dubrovnika, 12 iz Župe dubrovačke, 11 iz Konavala, tri iz Orebića, po dvije iz Dubrovačkog primorja i Korčule, te po jedna iz Slivnog i Vele Luke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 315 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 50 720 uzoraka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je aktivno 707 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega na širem području Dubrovnika njih 494 (Dubrovnik 308, Konavle 57, Župa dubrovačka 108, Dubrovačko primorje 13 te Ston osam slučajeva).

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 67 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su dva na invanzivnoj ventilaciji, jedan na neinvazivnoj te tri na kisiku.

U samoizolaciji je 1194 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenja mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 508 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Dubrovačko-neretvanska županija

Ukoliko se nastavi, stožer razmatra neretvansko zatvaranje....

Sticky Post

S obzirom da se polako približavamo lokalnim izborima, a predizborne kampanje se lagano pripremaju, pripremili smo anketu koja se tiče kandidature za mjesto Dubrovačko-neretvanskog...

Hrvatska

Analiziramo ima li zatvaranje smisla ?