Andrej-Plenković
Lokalne vijesti Metković

Andrej Plenković posjetio Metković

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković jučer je posjetio Metković te s istaknutim članovima HDZ-a dao podršku njihovoj listi, koju u X. izbornoj jedinici nosi ministar zdravstva Vili Beroš, piše Portal Grada Metkovića.

Goste, članove i simpatizere stranke ispred Hotela ‘Narona’ pozdravio je metkovski gradonačelnik Dalibor Milan, iskazavši u više navrata izvrsnu suradnju Grada sa županijskom i središnjom vlasti u Zagrebu. Ona se očitije nizom projekata koji su izvedeni te onih koji su u tijeku ili su u fazi kompletiranja potrebne dokumentacije. Spomenuo je rješenje problema prometa u ulici Ivana Gundulića te spoj Metkovića na autocestu, koji bi trebao biti završen za godinu dana. U Ulici Stjepana Radića (prema granici) radit će se treći i četvrti prometni trak, a kao najveći i najvažniji je 500 mil. kuna vrijedan projekt aglomeracije Metković, za koji je već proveden natječaj za odabir izvođača.

U nastavku je Župan Nikola Dobroslavić govorio o gradnji Pelješkoga mosta, za koji je siguran da će ga dogodine u promet pustiti Andrej Plenković. Ministrica Marija Vučković najavila potpore proizvođačima mandarina, a nositelj liste u X. i. j. ministar Vili Beroš spomenuo je gradnju dnevnih bolnica u Metkoviću i Dubrovniku te uvođenje hitne helikopterske službe u sustav zdravstva.

Na kraju se svima obratio predsjednik stranke Andrej Plenković, kazavši da je mu je u Metkoviću uvijek najživlja atmosfera u cijeloj Hrvatskoj. Rekao je da je riječ o važnim izborima te da nije vrijeme za eksperimentiranje. Plenković smatra da nas očekuju mnogi izazovi te da državom mogu upravljati samo oni koji su odgovorni, stručni, odlučni i koji su se dokazali upravljanjem krizama protekle četiri godine. – Boljih i kvalitetnijih od kandidata HDZ-a na ovim izborima nema – naglasio je.

Uz spomenute HDZ-ove dužnosnike skupu su još nazočili Tomislav Ćorić, general Damir Krstičević, Branko Bačić, Žaklina Marević i Joško Cebalo te gradonačelnikov zamjenik Robert Doko.

info i foto: Portal Grada Metkovića

granica
Metković

Dobili smo odgovor policije po pitanju prelaska granice u pograničnom području

Jučer je javnost iznenađena odlukom promjeni režima na graničnim prijelazima pa smo stoga kontaktirali županijsku policijsku upravu uvezi prelaska granice koji se tiče svih pograničnih radnika i pograničnog stanovništva koje ima valjan razlog za posjedovanje pogranične propusnice. Evo odgovora kojeg smo dobili: Poštovani, U odnosu na dostavljene upite dostavljamo sljedeće odgovore: 1.      Stupanjem na snagu nove […]

Liječnici obiteljske medicine HZZO-u: na koji se telefon zdravstveni radnici i pacijenti mogu žaliti na vas?

novac-pare-lova-kredit-porez-poduzetnici-dvostruko-oporezivanje-hrvatska-sad

Osumnjičeni za krađu novca

simptomi koronavirusa

65 novih slučajeva korone – ponovno u Domu za starije u Metkoviću