Hrvatska Magazin Vijesti

Blagajnicima veće ovlasti na autocestama

Kad se novi sustav implementira, svaki korisnik autocesta morat će se registrirati preko korisničkih računa (na internetu ili putem aplikacija) ili kreditnih kartica i cestarinu će plaćati postpaidom.

Od 2022. cestarina na hrvatskim autocestama plaćat će se beskontaktno i bez zaustavljanja. Ključna su obilježja tog novog sustava naplate cestarine, koji je službeno predstavljen jučer u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, slobodan prolazak bez zaustavljanja na naplati, plaćanje cestarine putem ENC, odnosno DSRC uređaja ili očitanjem registracijskih tablica te tarifni modeli s višim cijenama u vrijeme većeg prometa, a nižim cijenama u vrijeme nižeg prometa. Kako piše Večernji list, upotreba će ENC-a pri tome biti obvezna za teška vozila, dok će korisnici lakih vozila imati mogućnost izbora – plaćanje cestarine ENC-om ili očitanjem registracijskih tablica. Procjenjuje se da će implementacija sustava, koja uključuje nabavu nove tehnologije, izgradnju portala za automatsku naplatu cestarine, prilagodbu postojećih staza i demontažu naplatnih postaja, stajati do 570 milijuna kuna.

Novi bi sustav bez potrebe za većim nadogradnjama učinkovito trebao funkcionirati najmanje 15 godina, a povrat ulaganja očekuje se nakon sedam godina. Kako je objašnjeno na jučerašnjoj prezentaciji, ne očekuje se velik višak radnika zbog uvođenja novog sustava jer će većina blagajnika s naplatnih kućica biti prebačena na druga radna mjesta – u mobilne timove koji će kontrolirati naplatu, u nadzorne centre i u odjele marketinga i prodaje.

Kad se novi sustav implementira, svaki korisnik autocesta morat će se registrirati preko korisničkih računa (na internetu ili putem aplikacija) ili kreditnih kartica i cestarinu će plaćati postpaidom. Za uvođenje novog modela naplate cestarine bit će potrebno prilagoditi i zakonsku regulativu. U prvom redu to se odnosi na ovlasti blagajnika koji će biti u mobilnim jedinicama koje će hvatati neplatiše cestarine.

Stoga u Ministarstvu idu u izradu posebnog Zakona o naplati cestarine, u kojem će se inkorporirati dijelovi Prekršajnog zakona te Zakona o cestama. Blagajnici u mobilnim jedinicama tako bi dobili ovlasti koje sad imaju inspektori cestovnog prometa. Zakonom bi se utvrdio i kraći rok postupanja i naplata prekršaja. Cjelokupna naplata cestarine nadzirat će se pak u kontrolnom centru, a mobilne će jedinice onda nakon dojave iz tog centra na izlazu s autoceste hvatati one koji nisu platili cestarinu. Osim toga, pokrenut će se i izmjene Prekršajnog zakona, prema čijem trenutačno važećem članku 4. nitko ne može biti kažnjen ako nije kriv za počinjeni prekršaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *