Četiri dana muškarac ležao na patologiji, njegova obitelj nije znala da je preminuo - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dubrovačko-neretvanska županija

Četiri dana muškarac ležao na patologiji, njegova obitelj nije znala da je preminuo

U tijeku je istraga Povjerenstva za unutarnji nadzor

opca_bolnica_dubrovnik-696x440

Kako javlja Dnevnik.hr, u dubrovačkoj bolnici je zabilježen doista nesvakidašnji slučaj gdje je muškarac četiri dana ležao na patologiji, a da pritom nitko nije obavijestio obitelj preminuloga.

Snaha kao član bliže obitelji je ispričala kako je pisala ministru, a uzrok smrti je bio moždani udar zbog kojeg je i preminuli primljen u OB Dubrovnik 2. siječnja. No, koronavirus i pandemija su spriječili posjete:

Zbog situacije s koronom posjeti nisu dopušteni, znate kako je… Moja svekrva je više puta zvala bolnicu, ali joj je rečeno da će ju, ako bude što novoga, netko nazvati. Čula se s doktorom tog 11. siječnja tijekom dana. Kad je nazvala 14. i pitala kakvo je stanje njezinog supruga, liječnik je pitao: “Kako vi ne znate?”. Pita ona “A što ne znam?”. Rekao joj je da joj je suprug umro 11. siječnja”, priča snaha pokojnika. 

Kako su, kaže, sve saznali u četvrtak popodne, u bolnicu su došli u petak.

Rečeno nam je da glavna sestra, koja ima stvari, radi od 8 do 3. Kad smo u petak došli, ona nam je rekla da je stvari bacila”, govori zgrožena žena.

Ističe kako su i otpusno pismo i dokumentaciju pisali s datumom 15. siječnja.

Nema nikakve ljudskosti. Ovo ne radim ni iz jednog drugog razloga nego zbog jednostavnog ljudskog dostojanstva.  Ovo nije fer, nije ljudski i nije normalno”, zaključuje.

Dodaje kako je pisala i ministru zdravstva Viliju Berošu, ali i na još neke e-mail adrese u Ministarstvo. Ravnatelj dubrovačke bolnice je kazao kako je osnovano Povjerenstvo koje će istražiti slučaj i provesti nadzor te zatim izdati službeno priopćenje.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Dubrovačko-neretvanska županija

Ukoliko se nastavi, stožer razmatra neretvansko zatvaranje....

Sticky Post

S obzirom da se polako približavamo lokalnim izborima, a predizborne kampanje se lagano pripremaju, pripremili smo anketu koja se tiče kandidature za mjesto Dubrovačko-neretvanskog...

Sticky Post

Daniela Žderić, frizerka i vlasnica salona Nela Art Hair iz Metkovića, a ujedno i predsjednica ceha frizera i kozmetičara Dubrovačko-neretvanske županije, ostvarila je zapažen uspjeh na...