Čistoća Metković: Odobreno bespovratnih 1.5 milijuna kuna za dva automobila - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokalne vijesti

Čistoća Metković: Odobreno bespovratnih 1.5 milijuna kuna za dva automobila

Odobren projekt bespovratnih sredstava

čistoća-metković

Gradsko trgovačko društvo Čistoća Metković d.o.o. u travnju 2020. godine prijavila je projekt „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada“ na EU financiranje.Od strane Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja dobili smo Odluku o financiranju prijavljenog projekta u kojoj stoji da je odobreno Čistoći Metković d.o.o. financiranje projekta nabave novih vozila.

Projekt se sastoji od nabavke dva komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada, jednog većeg navalnog vozila zapremnine 16 kubnih metara, te jednog manjeg vozila zapremnine 7 kubnih metara, a sve to je usklađeno s Planom gospodarenja otpadom Grada Metkovića za razdoblje od 2017. – 2022. godine.Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.890.437,50 HRK, dok iznos bespovratnih sredstava iznosi maksimalnih 1.480.000,00 HRK, odnosno 78,28% ukupnog troška projekta.

Cilj projekta nabavke dva nova komunalna vozila je povećanje operativne snage potrebne za izvršenje obveza vezanih za povećanje postotka razvrstanog otpada, a u konačnici i smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagalište na Dubravici.

Čistoća Metković d.o.o. će nabavkom novog vozila unaprijediti i poboljšati sustav odvojenog prikupljanja otpada na području grada, a prikupljeni otpad će se sve više shvaćati kao vrijedan resurs koji ispravnim gospodarenjem stvara dodanu vrijednost u zajednici, dok je održivo gospodarenje otpadom nužan uvjet za zaštitu okoliša, najvažnijeg resursa kojeg posjedujemo.

Nastavno na aktivnosti nabavke vozila vežu se i :- projekti izgradnje sortirnice, koja je također sufinancirana EU sredstvima,- projekt kompostane Metković, koja je prijavljena na sufinanciranje , a trenutno je u fazi ocjenjivanja prihvatljivosti sufinanciranja, te- nabavka posuda za odvojeno skupljanje otpada,kojima će Grad Metković pokriti 100% svojih stanovnika sa infrastrukturom za odvojeno skupljanje otpada, te zaista omogućiti smanjenje odloženih količina na Odlagalištu Dubravica.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Dubrovačko-neretvanska županija

Ukoliko se nastavi, stožer razmatra neretvansko zatvaranje....

Sticky Post

S obzirom da se polako približavamo lokalnim izborima, a predizborne kampanje se lagano pripremaju, pripremili smo anketu koja se tiče kandidature za mjesto Dubrovačko-neretvanskog...

Sticky Post

Daniela Žderić, frizerka i vlasnica salona Nela Art Hair iz Metkovića, a ujedno i predsjednica ceha frizera i kozmetičara Dubrovačko-neretvanske županije, ostvarila je zapažen uspjeh na...