Dubrovnik Metković Opuzen Ploče Vijesti Zanimljivosti Županija

Cobra 11 u Opuzenu: Bježao od policije na motociklu pa zaradio 22.500 kn kazne

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave 43-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji privremeno boravi na području Pelješca, osumnjičen je za više kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Sumnjiči se da je od kolovoza do prosinca ove godine kontinuirano nabavljao veće količine amfetamina kojeg je potom, koristeći digitalnu vagu i stroj za vakumiranje,  pakirao u manje pakete po 25, 50 i 100 grama te ih prodavao u kući na području Pelješca i stanu na području Dubrovniku ili ih dostavljao na dogovorene adrese u Dubrovniku i Mokošici.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je amfetamin kontinuirano prodavao šestorici muškaraca od kojih su dvojica u dobi od 47 i 22 godine drogu dalje preprodavali krajnjim korisnicima.

Pretragom stanova na Pelješcu i u Dubrovniku, koje je koristio osumnjičeni 43-godišnjak, pronađen je i oduzet aparat za vakumiranje, digitalna vaga i manja količina marihuane i amfetamina kao i jedno pištoljsko streljivo. U sklopu kriminalističkog istraživanja od krajnjih kupaca oduzeto je ukupno 275 grama amfetamina.

Osumnjičeni 43-godišnjak i 22-godišnjak su uz kaznene prijave, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, u jutarnjim satima u subotu, 21. prosinca, dovedeni pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok ista kaznena prijava slijedi i 47-godišnjaku, ali u redovnoj zakonskoj proceduri.

Zbog manje količine droge i oružja koji su pronađeni u pretrazi, protiv spomenutog 43-godišnjaka slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. 

Pronađen i kazneno prijavljen počinitelj teške krađe u Cavtatu

Tijekom noćnih sati 19./20. prosinca provaljeno je u trgovinu na području Cavtata odakle je, iz metalne kase, otuđeno 500 kuna. Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Postaje granične policije Gruda utvrđeno je da je navedenu provalu počinio 72-godišnjak koji je uhićen 20. prosinca.

Policija protiv osumnjičenog 72-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  osam prometnih nesreća u kojima nije bilo teže ozlijeđenih osoba, a pet ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 818 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 535 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 54 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 15 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 32 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 18 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja, 54 mjere poduzete su zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 15 mjera koje su poduzete prema vozačima koji tijekom vožnje nisu koristili dnevna svjetla.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

– Najveća koncentracija alkohola od 3,08 g/kg izmjerena je u večernjim satima 20. prosinca, 59-godišnjaku koji je tijekom prometne kontrole zaustavljen na državnoj cesti D-8, na predjelu Nuncijate u Dubrovniku.  Također je utvrđeno da vozač upravlja vozilom u vrijeme zabrane upravljanja vozilima “B“ kategorije.

Vozač je uhićen i priveden u posebne prostorije policije gdje je zadržan do otriježnjenja  te je uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje mu je određeno zadržavanje na tri dana. 

Najveća izrečena novčana kazna

Najveća novčana kazna izrečena je 23-godišnjem vozaču motocikla makarskih registarskih oznaka koji je 18. prosinca u poslijepodnevnim satima bježao policijskim službenicima koji su ga pokušali zaustaviti u Opuzenu, pri tom počinio niz prometnih prekršaja (vožnja motocikla prije stjecanja prava na upravljanje, pretjecanje kolone vozila, pretjecanje vozila u nepreglednom zavoju, pretjecanje preko mostova, kretanje prometnim trakom namijenjenim za kretanje vozila iz suprotnog smjera, vožnja bez upaljenih svjetala, prolazak kroz semafor za vrijeme dok je upaljeno crveno svjetlo) nakon čega je na predjelu Ploča, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad motociklom i izletio van ruba kolnika pri čemu je zadobio lakše tjelesne ozljede. Osim navedenog, vozač se odbio testirati na prisutnost droga u organizmu.

Zbog svih počinjenih prometnih prekršaja izdan mu je prekršajni nalog u iznosu od 22.500,00 kuna što je najveća izrečena novčana kazna u proteklom tjednu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *