igralista-metkovic
Metković

Dalibor Milan: “Novi izgled kvartovskih dječjih igrališta”

Dalibor Milan se oglasio na svojoj službenoj stranici naglasivši kako su dječja igrališta u Metkoviću poprimila novi izgled:

Svakom djetetu igralište je drugi dom i baš zato im želimo osigurati ljepša i još važnije, sigurnija mjesta za igru i provođenje slobodnoga vremena.U skladu s tim, završili smo prvu fazu obnove kvartovskih igrališta. Zasada su obnovljena dječja igrališta u Ulici Ante Starčevića i kod crkve sv. Franje na Kladi te vježbalište u Sportskoj ulici na kojima, naravno, nećemo stati!Na igralištu u Ulici Ante Starčevića postavljene su nove sprave i nova antistres podloga prilagođena standardima sigurnosti te, iznad nje, umjetna trava namijenjena dječjim igralištima.Rekonstrukcijom postojećega igrališta kod crkve sv. Franje na Kladi polovina terena je prenamijenjena u dječje igralište sa novim spravama.

Postavljena je i antistres podloga te sigurnosna žica koja razdvaja dječje od košarkaškog i nogometnog igrališta.Za kvalitetniju rekreaciju djece, ali i starijih, napravljena je i rekonstrukcija vježbališta na vrhu Sportske ulice. Osiguran je adekvatan prilaz te je, također, postavljena antistres podloga u vidu lijevane gume, a u svrhu sigurnijega korištenja.Ukupna vrijednost ovih radova koji su financirani iz proračuna Grada Metkovića bez PDV-a iznosi 367.528.63 kn, a investitor je Ustanova za kulturu i sport Metković.S obzirom da želimo svakom djetetu osigurati jednake uvjete za igru započinjemo i s obnovom i preostalih kvartovskih igrališta, a dužnost svih nas je da čuvamo njihove nove domove.

Iako ne sumnjam da svi znate koliko je sigurnost djece važna, želim istaknuti da samo zajedničkim snagama možemo i moramo paziti na nove sprave, podloge i izgled igrališta. Budimo djeci dobar primjer i pokažimo im da sve ovo što napravimo danas, možemo imati i u budućnosti! Upravo će oni jednoga dana nadograđivati sve što im ostavimo u nasljeđe, a do tada im želim što sretnije i bezbrižnije vrijeme provedeno u svojim novim domovima.

metkovic-igraliste
igralista-metkovic

granica
Metković

Dobili smo odgovor policije po pitanju prelaska granice u pograničnom području

Jučer je javnost iznenađena odlukom promjeni režima na graničnim prijelazima pa smo stoga kontaktirali županijsku policijsku upravu uvezi prelaska granice koji se tiče svih pograničnih radnika i pograničnog stanovništva koje ima valjan razlog za posjedovanje pogranične propusnice. Evo odgovora kojeg smo dobili: Poštovani, U odnosu na dostavljene upite dostavljamo sljedeće odgovore: 1.      Stupanjem na snagu nove […]

Liječnici obiteljske medicine HZZO-u: na koji se telefon zdravstveni radnici i pacijenti mogu žaliti na vas?

novac-pare-lova-kredit-porez-poduzetnici-dvostruko-oporezivanje-hrvatska-sad

Osumnjičeni za krađu novca

simptomi koronavirusa

65 novih slučajeva korone – ponovno u Domu za starije u Metkoviću