Hrvatska

Dan Figenwald tražio djevojčicu fotografije

Već smo jučer izvijestili kako je novinar Jutarnjeg lista Dan Figenwald optužen za pedofiliju. Novinar koji se bavio pisanjem o skijanju je slao poruke djevojčici, a za portal Narod.hr se javila majka djevojčice koja je opisala o čemu je točno bilo riječ.

Dan Figenwald je djevojčici “nudio pomoć”

Njezinu kći osumnjičeni je kontaktirao prije četiri godine, u vrijeme kad je bila maloljetna, nije imala još ni 17 godina, s čime je bio upoznat. Sve se odvilo preko jedne društvene mreže, nudio joj je suradnju i pomoć kako bi uspjela u modelingu, priča nam majka. Dodaje kako je zatim počeo tražiti “hot” fotografije, što je odbila, a uslijedili su i upiti da se nađe s njim, ali bez pratnje. Slično kao i u slučaju za koji je osumnjičen, obećavao joj je kako joj može nešto osigurati kao novinar i također spominjao Jutarnji list, koristeći se tako autoritetom rada za medije, dodaje.

Ističe i kako je priču odlučila iznijeti nakon 4 godine nakon što je u javnost izašlo ime novinara. Ranije je nije iznijela jer je željela, kao i sada, zaštititi svoje dijete. Nakon što je priča o osumnjičenom za pedofiliju dospjela u javnost, kaže, ne bi željela da sve to prođe nekažnjeno.