Davor-Bozinovic-koronavirus
Hrvatska Izdvojeno Koronavirus Vijesti

Davor Božinović: Vjerojatno ćemo ići sa produženjem mjera

Voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović rekao je u srijedu da će u nedjelju, kada istječe mjesec dana od početka mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa, vjerojatno ići sa njihovim produženjem.

„U nedjelju istječu prve mjere i vjerojatno idemo sa produženjem obzirom da, kao što smo više puta rekli, najvažnije je da pratimo savjete epidemiologa. Oni govore o tome da bi trebalo imati pet do sedam dana pad u broju oboljelih kako bi se išlo u popuštanje mjera”, rekao je Božinović za RTL Danas upitan što građane čeka od nedjelje.

Naveo je i kako o tome svakodnevno razmišljaju jer im je jasna situacija kada se govori o gospodarstvu ili osiguranju uvjeta za život.

Istaknuvši kako im je na prvom mjestu zaštita zdravlja i života, Božinović je kazao i da moraju razmišljati kada i koje mjere bi se mogle popuštati.

Ta nedjelja ne znači da se nešto ne može eventualno dogoditi u utorak ili u srijedu,u smislu popuštanja”, poručio je.

Navevši kako naš zdravstveni sustav nije toliko sada opterećen kao u drugim europskim zemljama, smatra i da bi to u dogledno vrijeme moglo omogućiti da razmišljaju i o nekim popuštanjima. 

No, upozorio je Božinović, popuštanje vjerojatno znači i povećanje rizika kada se govori o broju oboljelih od koronavirusa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *