Vili-Beros
Koronavirus Vijesti

Devet novozaraženih; Novi slučajevi samo u Dalmaciji

Imamo 9 novih bolesnika, ukupno je 2085 bolesnika. Od jučer je preminulo 6 bolesnika. U Splitu 5 ženskih osoba, a u Koprivnici jedna.

29 je više izliječenih nego jučer. 

Nažalost, svi novi slučajevi su sa splitskog područja. Među njima su tri medicinske sestre, one su testirane prije povratka na posao i njihov pozitivitet neće imati utjecaja na funkcioniranje bolnice”, kazao je Capak. “Splitsko-dalmatinska je sada na prvom mjestu po broju oboljelih, ali ako usporedimo s drugim zemljama u okruženju, to je još uvijek prilično niski broj oboljelih za županiju s tako velikim brojem stanovnika”, kazao je Capak.

Inspekcija u Splitu: Nije bilo propusta

Beroš objavljuje nalaze inspekcije u Splitu.

Inspekcija Ministarstva zdravsta utvrdila je da nije bilo propusta u domu u Splitu”, kazao je Beroš. “Nije bilo nepravilnosti i propusta, žurno su proveli sve mjere”, dodao je Beroš.

“Ministarstvo za demografiju utvrdilo je da su u domu u Splitu svi držali uputa i preporuka svih nadležnh tijela”, kazala je ministrica demografije Bedeković. 

Na upit novinara kako je moguće da su korisnici 10 dana imali temperaturu, što je potvrdio ravnatelj Doma, kako je moguće da su onda odjednom postali pozitivni na virus, ministrica kaže:

Proveden je nadzor, načinjeno je izvješće, i utvrđeno je da nije bilo propusta u postupanju od strane Doma niti od strane zaposlenika”, ponovila je Bedeković, ne odgovorivši pritom na postavljeno pitanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *