dječji-vttić-metković
Metković

Dječji vrtić Metković: Održan supervizijski sastanak

U subotu, 27. lipnja 2020. godine, u Dječjem vrtiću Metković održan je Supervizijski sastanak kojim je završena edukacija Metoda Persona Doll koju provodi Pučko otvoreno učilište Korak po korak iz Zagreba.

Metoda Persona Doll poznata je kao jedna od najmoćnijih i najvrjednijih za rad s djecom na poštivanju i prihvaćanju različitosti.  ‘Persona Doll’ (Lutka-osoba) omogućuje djeci da izraze svoje osjećaje i mišljenje o diskriminirajućim situacijama i doživljajima koje im ‘ispriča’ lutka, te tako uče uočavati nepravdu, zauzimati se za sebe i za druge, jačati emocionalnu pismenost, razvijati samopoštovanje i izgrađivati vlastiti identitet.

Edukacija odgojitelja i stručnih suradnika provedena je  u  sklopu realizacije projekta „ Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković“ UP.02.2.2.08.0020, kojeg provodi Grad Metković u partnerstvu s Dječjim vrtićem Metković, koji se financira iz Europskog   socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu, unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijeme provedbe projekta je 30 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 6.083.886,65 kuna.

Polaznici će dobiti potvrdu o stručnom usavršavanju koju supotpisuju Agencija za odgoj i obrazovanje i POU Korak po korak.

Djecji-vrtic-metkovic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *