poljoprivreda-potpore-javni-poziv
Metković

DOBRE VIJESTI ZA METKOVSKE POLJOPRIVREDNIKE – JAVNI POZIV DA DODJELU POTPORA SE NASTAVLJA

Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan obavijestio je javnost kako se potpore poljoprivrednicima nastavljaju:

Sa zadovoljstvom obavještavam sve poljoprivrednike s područja grada Metkovića da od ponedjeljka 15. lipnja 2020. godine otvaramo Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi za 2020. godinu koji je zbog pandemije koronavirusa bio privremeno obustavljen. Javni poziv će bit otvoren do 30. studenoga 2020. godine, odnosno do utroška sredstava.

Dosadašnjih 58 zahtjeva je obrađeno i svim poljoprivrednicima priznato je pravo na dodjelu potpore. Ukupan iznos po obrađenim zahtjevima je 219.145,67 kuna. Poljoprivrednicima je ostalo na raspolaganju još 280.854,33 kuna za 2020. godinu, a ovih putem ih pozivam da ih iskoriste, te da se prijave ukoliko ispunjavaju uvjete.

Potpore poljoprivrednicima nećemo rezati, jer u pandemiji koronavirusa više nego ikad prije postali smo svjesni važnosti vlastite poljoprivredne proizvodnje. Ovim potporama male vrijednosti dajemo doprinos jačanju konkurentnosti malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i potičemo njihova ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *