Dvije države do ljeta uvode ‘korona-putovnice’ - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Dvije države do ljeta uvode ‘korona-putovnice’

koronavirus-smrtnost-kod-muskaraca-veca-nego-kod-zena

Švedska je do sada bila poznata zbog svog posebnog načina borbe protiv pandemije koronavirusa.

Švedska i Danska namjeravaju do ljeta uvesti digitalnu “korona-putovnicu” između ostalog i zbog olakšanja putovanja, piše Deutsche Welle, navodeći kako su se dvije susjedne zemlje odlučile za izdavanje digitalne potvrde, koja bi trebala poslužiti kao dokaz o cijepljenju protiv koronavirusa.

Istodobno bi ova korona-propusnica mogla nositelju omogućiti posjet kulturnim ili sportskim priredbama, te omogućiti slobodna putovanja. Infrastruktura za kontrolu spomenutog dokumenta trebala bi biti pripremljena do 1. lipnja.

Švedska je do sada bila poznata zbog svog posebnog načina borbe protiv pandemije koronavirusa. Umjesto zatvaranja, kao što je bio slučaj u ostalim europskim zemljama, švedske vlasti su isprva računale s tzv. imunitetom krda, a kasnije i zdravim ljudskim razumom. I zbog takve politike Švedska je požnjela mnoge kritike. Do sada se, prema podacima američkog Sveučilišta “Johns Hopkins”, u Švedskoj koronavirusom zarazilo 600.000 građana.

Danska je još prije Švedske predstavila ovu vrstu dokumenta koji bi, prije svega, trebao olakšati putovanja poslovnim ljudima. Korona-propusnica u Danskoj trebala bi, navodi Deutsche Welle, biti ili u formi unosa na internetskoj stranici danskog ministarstva zdravstva ili u pametnom telefonu nositelja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Hrvatska

Analiziramo ima li zatvaranje smisla ?

Sticky Post

Daniela Žderić, frizerka i vlasnica salona Nela Art Hair iz Metkovića, a ujedno i predsjednica ceha frizera i kozmetičara Dubrovačko-neretvanske županije, ostvarila je zapažen uspjeh na...

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn