gdje-gledati-utakmicu-hrvatska-francuska
Nacionalno Sport

Gdje gledati utakmicu? Hrvatska i Francuska uz tv prijenos na komercijalnoj televiziji

Ponovno je glavno sportsko pitanje u državi gdje gledati utakmicu Hrvatska – Francuska. Tv prijenos će biti u srijedu od 20:45 sati na Novoj tv. Protiv Švedske je odrađen rudarski posao. Pobjedi se ne gleda u zube.

Međutim, tri boda iz prošle utakmice su itekako važna jer smo korak bliže ostanku u A skupini Lige nacija koja se pokazuje ipak kao manje važno natjecanje.

Treba li Daliću više povjerenja i mira da pripremi Hrvatsku za Europsko prvenstvo ?

Puno je kritičara na igru reprezentacije u posljednje vrijeme. Mnoge stvari nisu dobre, dosta se eksperimentira, pokušava naći rješenje. Ni neki senatori Dalićevi nisu u vrhunskoj formi.

Mnogi igrači djeluju nespremno. Puno je neriješenih pitanja, ozljeda, i problema, ali Liga nacija je ipak natjecanje važnost kao obična prijateljska utakmica pa bi logičnije bilo dati mira izborniku koji pokušava balansirati u smjeni generacija.

Ne može se uvijek odigrati odlično kao u Rusiji, ali s obzirom da smo viceprvaci svijeta, ekipa bi ipak trebala imati kredita jer poraženi smo od europskih i svjetskih prvaka, a pobijedili smo solidnu Švedsku. Dojam nije bio na idealnoj razini, istina, ali više mira za pripremu i realne argumentirane kritike će uvijek dobro doći.

Liga nacija: Postave Hrvatska – Francuska

Postave su još nedefinirane. Izbornik je dosta sklon izmjenama te zbog gustog rasporeda i ozljeda često zna iznenaditi. Sigurno je da nedostaje Brozović zbog žutih kartona, a veliko je pitanje lijevog beka jer su tri igrača u konkurenciji. Napadačko pitanje nije riješeno. Vjeruje se ozlijeđenom Kramariću, a Petković i Budimir čekaju spremni. Trka je bila veliki problem sa Švedskom pa će Brozovićeva zamjena morati biti na visokoj razini, kao i ostatak veznog reda.