hrvatska-reprezentacija-nogomet-liga-nacija-svedska-tv-prijenos-gdje-gledati
Nacionalno Sport

Gdje gledati utakmicu: Hrvatska – Švedska uz tv prijenos od 18 sati!

Liga nacija se vratila. Uz uživo prijenos na Novoj TV možete od 18 sati pratiti utakmicu u kojoj će snage odmjeriti Hrvatska i Švedska. Dvoboj se igra na Maksimiru gdje izabranici Zlatka Dalića imaju svojevrsni popravni ispit nakon poraza u prve dvije utakmice.

Ozljeda Kramarića otvara priliku Petkoviću i Budimiru

Ozljeda Andreja Kramarića remeti planove izborniku jer je “Krama” igrač koji je u najboljoj formi. Ante Rebić je već odsutan pa će u napadu igrati Bruno Petković ili Ante Budimir koji je s odličnim debijem

Debitanti zaoštrili konkurenciju

Osim Ante Budimira i Domagoj Bradarić je kao debitant pokazao da je igrač za velike stvari s obzirom na svoju dob i svojevrsni zalog za budućnost. Slatke su to brige za izbornika i stožer. Iako Petković tek hvata formu, oštrija konkurencija s Antom Budimirom dodatni je impuls. No, više problema je u obrani. Izostankom Šime Vrsaljka, Dalić nema pravog desnog beka.

Filip Uremović i Tin Jedvaj su po prirodi stoperi te silom prilike se moraju snalaziti na toj poziciji što je svojevrsni deficit u napadačkoj postavci, dok je s druge strane konkurencija sve bolja. Borna Barišić, Dario Melnjak te sada i Domagoj Bradarić pokazuju kako smo solidno pokriveni…

Obrana i prekidi su problem Dalićeve Hrvatske, to se pokazalo i protiv Francuske, i na tome će se morati ozbiljnije poraditi jer Šveđanima je to jedno od glavnih oružja.

Utakmica se igra na Maksimiru od 18 sati, a izbornikove najave o imperativu pobjede barem jedne od dvije utakmice (u srijedu se igra protiv Francuske) dovoljno govore o ozbiljnosti i pristupu koji se očekuje.