Metković Politika Vijesti

GV: Usvojen proračun Grada Metkovića u iznosu od 91.5 milijuna kuna

Sinoć je u Gradskoj vijećnici održana sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića. Glavna tema sjednice bio je proračun koji je u iznosu od 91.5 milijuna kuna na kraju i usvojen. Osim MOST-ovih vijećnika koji su bili protiv, uz HDZ-ove vijećnike proračun su podržali Stipo Gabrić Jambo i Siniša Bebić.

Rasprave su se pretežito odnosile na Izmjene i dopune proračuna te je evidentirano smanjenje rashoda u iznosu od otprilike 10%.

Gradonačelnik je između ostalog sa svojim suradnicima prezentirao, odnosno najavio povećanje ulaganja u određene projekte poput povećanja pronatalitetne politike u Gradu te raznih ostalih aktivnosti poput zaštite okoliša, potpora poljoprivrednicima i poduzetnicima, ulaganja u osnovno i srednje obrazovanje, povećanje financiranja događaja vezanih uz kulturnu baštinu i socijalnu skrb.

Na kraju sjednice su jednoglasno usvojeni prijedlozi odluka o raspisivanju natječaja za ravnatelja Gradske knjižnice Metković i o davanju suglasnosti na izdavanje instrumenata osiguranja plaćanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *