Hrvatska Vijesti

HAK: Pojačan promet na autocesti A1

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče povećana je gustoća prometa između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK) koji molimo korisnike za pojačan oprez.

Na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju u ponedjeljak 5. kolovoza od 14 do 23 sata bit će zabrana prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrane nema na autocestama i DC1, Ličkoj magistrali.

Zbog obilježavanja 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Oluja” od 10,30 do 14 sati bit će obustavljen promet na DC1 u Kninu. Obilazak: DC1/16 – Kovačić – ŽC 6080 – Kninsko polje – DC33/1 Tomislavova ulica – DC1/15 i obratno.

Na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi i izgradnji kolnika ili redovitog održavanja, pa HAK vozače poziva na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje privremene prometne signalizacije i ograničenja brzine u zoni radova.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Pojačan priljev vozila tijekom dana očekuje se u većini trajektnih luka i pristaništa, uz moguće duža čekanja na ukrcaj. Prema potrebi uvodit će se dodatne trajektne linije te će se trajekti povremeno ploviti izvan ljetnog uobičajenog reda plovidbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *