HZZ objavio detalje: Novim poduzetnicima do 130 tisuća kuna potpore - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Hrvatska

HZZ objavio detalje: Novim poduzetnicima do 130 tisuća kuna potpore

Detalji o potporama

potpore-hzz-poduzetnicima

HZZ je objavio detalje za potpore poduzetnicima proteklog tjedna. Ovogodišnji iznosi mogu narasti i do 130 tisuća kuna.

Osim za pokretanje novog posla, potpore se mogu koristiti za udruživanje u nove poslovne subjekte i preuzimanje postojećih subjekata. Maksimalni iznos je do spomenutih 130 tisuća kuna, ali on ovisi o djelatnosti i poslovnom planu.

Najviše novca će dobiti prerađivačka industrija koja može dobiti do maksimalnog iznosa, a 100 tisuća kuna potpore je namijenjeno na području rudarstva, opskrbi vodom, gospodarenju otpadom i građevinarstvu.

Do 75 tisuća kuna namijenjeno je djelatnostima koje pripadaju u sljedeća područja: trgovina na veliko i na malo, prijevoz i skladištenje, stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti, djelatnosti pružanja smještaja i usluživanja hrane, informacije i komunikacije, djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi te umjetnost, zabava i rekreacija. U kategoriji do 55.000 kuna su administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti, obrazovanje i ostale uslužne djelatnosti.

No dok traju restriktivne epidemiološke mjere, potpora se neće odobravati poduzetnicima koji žele pokrenuti posao u ugostiteljstvu i turizmu (smještaj i usluživanje hrane), kao i ostalim djelatnostima kojima je privremeno obustavljen ili ograničen rad.

Detaljne upute s kriterijima odobravanja i načinom korištenja potpora za samozapošljavanje i proširenje poslovanja u 2020. godini možete pronaći ovdje.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Hrvatska

Analiziramo ima li zatvaranje smisla ?

Sticky Post

Daniela Žderić, frizerka i vlasnica salona Nela Art Hair iz Metkovića, a ujedno i predsjednica ceha frizera i kozmetičara Dubrovačko-neretvanske županije, ostvarila je zapažen uspjeh na...

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn