Hrvatska Vijesti

Izborni dan je relativno miran

Izborni dan u Hrvatskoj, protječe relativno mirno, kažu u nedjelju rano poslijepodne u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP), u kojemu bilježe dojave građana kako od nekih izbornih sudionika primaju sms poruke, te da se izborna šutnja krši na društvenim mrežama.

O kojim se sudionicima radi, u DIP-u, ne žele spominjati, pozivajući se na izbornu šutnju koja traje do nedjelje u 19 sati.

 Pojedini građani vrlo revno dojavljuju pojave za koje drže da krše izbornu šutnju, pa smo tako dobili dojavu da jedna radijska postaja emitira pjesme ‘predsjedničkog kandidata’ Miroslava Škore, kaže član i glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski.

 Potvrdio je kako je na biralištima u dijaspori, izlaznost dobra, bolja nego na izborima za Europski parlament prije pet godina.

 Prijepodne je na tim biračkim mjestima (koja su u istoj vremenskoj zoni kao i Hrvatska) glasovalo oko 4.400 birača, prije pet godina cijeli dan ih je glasovalo oko šest u pol tisuća birača. Najveći odaziv je u BiH.

 Hojski je komentirao i informaciju da se na biralištima u Srbiji (dva su u Beogradu, a dva u Subotici) stvaraju velike gužve.

 Na biračko mjesto u hrvatskom veleposlanstvu birači su došli sa četiri autobusa, dakle odjednom oko 200 ljudi, pa je razumljivo da je stvorena gužva, kaže Hojski.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *