Kako zabaviti djecu dok ne smiju van - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lifestyle

Kako zabaviti djecu dok ne smiju van

djeca-skola-upis-prvi-razred

Vrijeme pandemije koronavirusa na jedan poseban način pogađa roditelje. Objasniti djeci da nije baš najbolja ideja igrati se vani i družiti se s mnoštvom druge djece može biti poprilično težak zadatak. Također, u takvoj je situaciji bitno biti maštovit i ponuditi najmlađima neke druge oblike zabave i zanimacije. Uz posao i razne druge obaveze, neki jednostavno nemaju vremena biti previše maštoviti pa bi im mogao pomoći upravo ovaj popis nekih zabavnih aktivnosti i igara za najmlađe u kojima će uživati dok je vanjski svijet još uvijek u borbi s pandemijom.

Nastavi priču

Nastavi priču je interaktivna grupna igra koja se gotovo u potpunosti oslanja na maštu. Jedna osoba započinje priču s “Bilo jednom davno…”, a zatim dodaje loptu ili neki drugi predmet sljedećoj osobi da je nastavi. Igra nema vremensko ograničenje pa tako može trajati minutu ili sat vremena. To je izvrstan način da djeca školske dobi razviju svoju maštu i usavrše vještine pričanja priče. Uz to, neki će zapleti u radnji biti vrlo smiješni. Više o igri saznajte ovdje.

Igra detektiva

U igri detektiva potrebno je sakriti jedan predmet negdje u kući, a zatim odgovarati na pitanja malenih detektiva kako bi im dali tragove gdje se nalazi predmet. Kako bi igra bila uzbudljivija za djecu, kao predmet koji ste sakrili odaberite nešto što će zaista željeti vratiti, poput omiljene igračke, plišane životinje ili slatkiša. Pokušavajte im kroz cijelu igru davati korisne savjete, ali zadržite dozu misterioznosti i zabave u svemu tome.

Video igrice

Mnogi će roditelji izmisliti neke igre kako bi odvojili svoju djecu od ekrana i igranja video igara. Međutim, dopustiti djeci da uživaju u video igrama nije ništa loše dok god ne provode previše vremena igrajući ih. Danas na Internetu postoji puno kratkih i besplatnih igrica od kojih neke mogu biti zabavne i za roditelje te poučne za djecu. Video igrice su odličan izvor zabave i okupacije za djecu ako jednostavno nemate vremena u određenom trenutku se sami igrati s njima.

Što je u kutiji?

Što je u kutiji je senzorna igra u kojoj djeca moraju svojim instinktima i maštom shvatiti koji ste predmet sakrili u kutiju na način da osjete težinu kutije i zvuk koji predmet radi kada se kutija trese. Pronađite staru kutiju, primjerice onu od cipela i prepustite sudionicima da je ukrase ako žele. Zatim odaberite jedan predmet iz kuće koji nije lako lomljiv te ga stavite u kutiju. Djeci dopustite da naizmjenično postavljaju pitanja o predmetu na koja ćete vi odgovarati s “da” ili “ne”. Svaki puta kada je odgovor pozitivan, ista osoba smije pitati još jedno pitanje. Pobjednik je onaj tko naposljetku točno pogodi koji je predmet u kutiji.

Kviz

Kviz se može igrati na razne načine, ali djeci najprivlačniji je da izradite ploču ili na da na papir nacrtate tablicu s poljima koja će oni birati. Ispunite svako polje nekim zabavnim zadatkom ili bilo čime što je povezano s onim što vaše dijete trenutno uči u školi. Ova će igra biti jako zabavna za djecu, a pritom će ponavljati školsko gradivo. Naravno, igru možete učiniti dodatno zabavnijom ako se uživite u ulogu voditelja kviza i ostavite dojam da se vaše dijete natječe u pravom kvizu za vrijedne nagrade.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Dubrovačko-neretvanska županija

Ukoliko se nastavi, stožer razmatra neretvansko zatvaranje....

Sticky Post

S obzirom da se polako približavamo lokalnim izborima, a predizborne kampanje se lagano pripremaju, pripremili smo anketu koja se tiče kandidature za mjesto Dubrovačko-neretvanskog...

Hrvatska

Analiziramo ima li zatvaranje smisla ?