Uncategorized

Kolovoz iznad očekivanja, iza nas najjači turistički vikend u 2020. godini

Tijekom subote kroz postaju Lučko na autocestu je ušlo više automobila nego iste subote prije godinu dana – 34.515 vozila, što je 283 više nego lani. Razlika nije velika, ali se tome prije mjesec ili dva dana nitko nije nadao niti u primisli. Ova brojka jasno pokazuje da je iza nas najjači turistički vikend u 2020.

Prema dostupnim podacima, u petak i subotu kroz naplatnu postaju Lučko na autocestu je ušlo 72.116 vozila, što je samo 3,7 posto manje nego prije godinu dana. I u nedjelju su se na pojedinim graničnim prijelazima na ulazu u Hrvatsku iz smjera Slovenije stvarale kolone, na nekim graničnim prijelazima i sedam kilometara dugačke. Gužvi i povremenih zastoja u prometu bilo je u nedjelju na gotovo svim autocestovnim pravcima u smjeru mora, prenosi Jutarnji list.

Dubrovački je pak gradonačelnik Mato Franković od Nacionalnog stožera civilne zaštite zatražio izmjenu uredbe o zabrani uplovljavanja brodova s više od dvjesto putnika, odnosno kruzera u hrvatske luke jer kompanija MSC nije uvrstila Dubrovnik u program kružnih putovanja. Predstavnici kompanije ranije su iskazali interes za uključenje Dubrovnika u program putovanja, no ograničavajući faktor je spomenuta uredba. Franković je s time upoznao potpredsjednika Vlade i čelnika Stožera Davora Božinovića i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *