Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lifestyle

Kome sve trebaju usluge zaštite na radu?

Duplex zaštita na radu

zaštita-na-radu-duplex-control

Što je zaštita na radu?

Zaštita na radu obuhvaća sva pravila, aktivnosti i mjere koje se primjenjuju što kvalitetnije u svrhu ostvarivanja što sigurnijih radnih uvjeta i zaštite zdravlja na radu. 

Drugim riječima, zaštita na radu obuhvaća sve opasnosti, rizike i štetu koja se može dogoditi prilikom obavljanja posla i ostaviti (ne)materijalne štetne posljedice, bolest ili ozljedu.

Sve veći naglasak se stavlja upravo na profesionalna oboljenja. 

Tko ju i kako provodi?

U Republici Hrvatskoj su svi poslodavci obvezni organizirati i provoditi zaštitu na radu. U svakom će se slučaju, prilikom bilo kakve nesreće, poslodavac držati kao odgovorna osoba. 

Iako su poslodavci, ako zadovolje određene uvjete, u mogućnosti i sami obavljati i provoditi dio poslova vezanih uz zaštitu na radu, oni se najčešće obraćaju stručnjacima i/ili ovlaštenim osobama. 

Uloga poslodavca i radnika

Uz ugovaranje i vođenje procesa zaštite na radu, svaki je poslodavac obvezan također: izraditi program osposobljavanja i procjenu rizika, osposobljavati radnike za rad na siguran način, provoditi vježbe evakuacije, uz još dugi niz preostalih obveza i dužnosti. 

Iz perspektive radnika, svaki ovaj postupak ga čini sigurnim i zaštićenim na radnom mjestu te ga štiti u slučaju ozljede, bolesti ili bilo kakve druge (ne)materijalne i/ili profesionalne štete. 

Svim postupcima se zapravo želi osigurati što sigurnije radno mjesto i što kvalitetniji radni uvjeti

Ako je poslodavac propustio osigurati radniku bilo koju od obveznih stavki te ako zbog toga dođe do prethodno spomenutih vrsta štete, odgovornost preuzima poslodavac.

Kome se obratiti za pomoć?

Ako ste u situaciji gdje tražite nekoga od povjerenja tko će pouzdano i kvalitetno odraditi posao i osigurati uslugu zaštite na radu poslodavcu i radnicima, Duplex Control Vam garantirano nudi i više od stvari s popisa!

Usluge Duplex Control

Osim zaštite na radu, usluge koje možete dobiti od Duplex Controla obuhvaćaju i puno šire područje. 

Zaštita od požara – uz dugogodišnje iskustvo, stručnjaci Duplex Control tima osposobljavaju radnike za zaštitu od požara te ga provode u raznim organizacijama;

Zaštita okoliša – zbrinjavanjem otpada i pomoći u administrativnim poslovima, stručnjaci će Vam omogućiti unaprjeđenje zaštite okoliša u svom radu;

Usluga minimalnih tehničkih uvjeta – ovom uslugom olakšavate si posao i prepuštate početne korake stručnjacima, koji svojom djelatnošću provjeravaju prostor i opremu, ostavljajući Vama mjesto za razvoj organizacije;

Koordiniranje zaštite na radu tijekom projektiranja i građenja – za što manje stresa i što više sigurnosti, ovi će Vam stručnjaci osigurati sigurnost na gradilištu.

Kraće rečeno, sve što jednom poslodavcu treba za uspješno vođenje posla i ovladavanje obvezama, možete dobiti ovdje na jednom mjestu.

Duplex Control – usluge zaštite na radu

Među najširim uslugama koje nude stručnjaci Duplex Control tima jesu usluge zaštite na radu, kojima Vam omogućuju da bezbrižnije i kvalitetnije odradite tehnički dio posla te ga primijenite u praksi. 

Iz područja ZNR, možete iskoristiti pomoć pri izradi Procjene rizika, Procjene opasnosti za radna mjesta s računalom, pri osposobljavanju, normiranju i provođenju zaštite na radu, ispitivanju radne opreme i pomoć pri raznim drugim aktivnostima i postupcima.

Uz njihove ćete stručnjake ispuniti svoje obveze i dužnosti te, osim samoga sebe, usrećiti i svakog svojeg radnika. Ako tražite dugoročnu suradnju s provjerenim timom te ste motivirani unaprijediti i nastaviti razvijati svoju organizaciju, povjerite se Duplex Controlu!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Sticky Post

Daniela Žderić, frizerka i vlasnica salona Nela Art Hair iz Metkovića, a ujedno i predsjednica ceha frizera i kozmetičara Dubrovačko-neretvanske županije, ostvarila je zapažen uspjeh na...

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn

Hrvatska

Nova pravila na granicama

Lokalni Sport

Metkovac pojačava drugu momčad Dinama

Sticky Post

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić za Dubrovački dnevnik je kazao kako među cijepljenim osobljem nije bilo onih koji su nakon primanja cjepiva protiv Covida-19...

Dubrovačko-neretvanska županija

Novi slučajevi u županiji

Sticky Post

Pola milijuna za sretnog dobitnika