Košarka Metković Sport Vijesti

Košarka: Pauza na 365 dana

Košarkaški klub Metković doživljava nove promjene. Kako stvari stoje, klub neće participirati u natjecanjima hrvatskog košarkaškog saveza za sezonu 2019./2020. Razlog broj jedan su radovi na obnovi Gradske sportske dvorane, a to je jedina dvorana u kojoj se trenutno mogu službeno odigravati utakmice. Naime, 2008. godine krovna košarkaška kuća mijenjala je pravila u vezi dimenzija košarkaškog terena, a po tome naputku je u Metkoviću jedino prilagođen parket u Gradskoj sportskoj dvorani, a za eventualno odigravanje utakmica u Gimnazijskoj dvorani bit će potreno prilagoditi linije na parketu.

Kako doznajemo, klub – odnosno novu, za sada neslužbenu, zadesili su dugovi koji se ipak planiraju sanirati dok se pauzira od službenog natjecanja u Drugoj ligi – Jug. Dok će druga liga pričekati za iduću sezonu, najavljena je konsolidacija kluba na svim razinama uz povećanu transparentnost i komunikaciju trenera, uprave i svih članova.

Planovi za nadolazeće razdoblje mirovanja se prije svega odnose na odigravanje prijateljskih utakmica te organizaciju turnira za mlađe kategorije kako ne bi ostali bez zajamčenog broj utakmica u sezoni, a slično se očekuje u seniorskoj kategoriji – nakon što se riješi igračka križaljka.

U neformalnom razgovoru, nova uprava poručila je svim zainteresiranima koji žele ili mogu pomoći da se uvijek javiti kako bi se djeci u klubu osigurali adekvatni uvjeti za rad i sportski razvoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *