Hrvatska Politika Vijesti Zanimljivosti Županija

Kreće izgradnja pristupnih cesta Pelješkom mostu – potpisani su ugovori vrijedni gotovo milijardu kuna!

U Banskim dvorima danas su potpisani ugovori za izgradnju pristupnih cesta Pelješkom mostu i stonske obilaznice, vrijedni gotovo milijardu kuna.

Ugovor o izgradnji pristupnih cesta mostu Pelješac / izgradnja dionice: Duboka – Sparagovići/Zaradeže potpisali su predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i direktor Strabaga Veljko Nižetić, a Ugovor o izgradnji stonske obilaznice (dc414), poddionice: Sparagovići/Zaradeže – Prapratno i Prapratno – Doli Škorić i generalni direktor Avaxa SA Christos Ioannou.

Završetak u roku

Predsjednik Plenković čestitao je svima uz želju da se što prije realizira cijeli projekt. Pojasnivši da dionicu od Duboke do Zaradeža gradi Strabag, a dionicu od Zaradeža do čvora Doli gradi tvrtka Avax, poručio je da je zadaća Hrvatskih cesta osigurati da se rokovi poštuju i da se dionice završe u roku od 33, odnosno 28 mjeseci, kako je i predviđeno ugovorom.

Uz pomoć sredstava iz fondova EU-a ostvarit ćemo san o teritorijalnom i prometnom spajanju dubrovačkog kraja s ostatkom Lijepe Naše! Pelješki most ostat će trajni spomenik našeg članstva u Europskoj uniji!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *