zdravko-maric
Hrvatska

Marić: Kreću reforme javne uprave i zdravstva

REFORME uprave i zdravstva u kojem je financijsko stanje neodrživo bit će prioriteti nove vlade Andreja Plenkovića, kazao je bivši i budući ministar financija Zdravko Marić u intervjuu za subotnji Jutarnji list.

Marić je za zadnji vikend srpnja najavio i prvi sistemski otpis poreznih dugova.

Zdravstvo je, istaknuo je Marić, kao sustav tijekom pandemije koronavirusa pokazalo brojne prednosti, pogotovo što se tiče ljudskog faktora, ali je jasno da će se vlada morati uhvatiti u koštac s pitanjem financijskih problema koji se gomilaju, navodi dnevnik, podsjećajući da je trenutačni ukupni dug za lijekove narastao na više od 10 milijardi kuna.

Kaže da je reforma javne uprave ključni prioritet

Što se pak tiče reforme javne uprave kao ključnog prioriteta u novom mandatu, Marić je poručio da su prepoznali problematiku sustava plaća kao vrlo važnu, ali i cjelokupno funkcioniranje javne uprave.

“Vrlo je važno što mi dobivamo za usluge javne uprave. Isporučujemo li kvalitetu usluge koju bismo trebali… Tijekom kampanje iskristalizirala se i potreba općenito za učinkovitijom državom. To se odnosi na poduzeća u državnom vlasništvu i lokalnu upravu”, istaknuo je ministar. (HINA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *