koronavirus
Hrvatska

Maske i dezinficijensi u Hrvatskoj: Cijena kontrolirana, dostupnost veća

Pojavom korona virusa ljudi su masovno počeli kupovati zaštitne maske koje je do tada rijetko tko kupovao. Cijena obične jednokratne maskice povećala se za više od pet puta. No, da bi se spriječilo iskorištavanje situacije za znatno povećanje cijena, Vlada je ograničila najvišu maloprodajnu cijenu zaštitnih maski na 12 kuna.

Kako se kreću cijene maski u nekim trgovinama

Za pet komada jednokratnih zaštitnih maski na Tisku ćete izdvojiti 34,99 kuna. Cijena seta od deset komada u Kiku iznosi 69,90. U drogerijama, primjerice DM-u, cijeli paket od 50 komada sada iznosi oko 269 kuna.

“Za 10 komada maski OMSHIELD, koliko ih je u pakiranju, maloprodajna cijena iznosi 49,90 kuna, a za korisnike Pevex kluba cijena je još niža i iznosi 39,90 kuna po pakiranju”, piše na stranici Pevexa. “U ponudi je i sredstvo za dezinfekciju ruku Infinity, koje je znatno sniženo pa 5 litara sada košta 159,90 kuna”, dodaju.

Osim što smo primijetili znatno niže cijene, prema ponudama u trgovinama i drogerijama, vidljiva je i znatna količina dezinfekcijskih sredstava koja će nam, sudeći po trenutnoj epidemiološkoj situaciji, zasigurno trebati još neko vrijeme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *