Dubrovnik Metković Opuzen Ploče Vijesti Županija

MCGP Klek: Pronađeno 14 kg marihuane

Ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Klek u subotu, 21. rujna, u 23,45 sati, pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka s lakom prikolicom također albanskih nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao 24-godišnjak, a s njim u vozilu se nalazio 18-godišnji suputnik, oboje državljani Albanije.

Tijekom granične kontrole policijskih službenika i djelatnika carine posumnjalo se u krijumčarenje droge te je zatražen nalog za pretragu vozila.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je pretraga vozila i prikolice kada je pronađeno 15 paketa s ukupno 13 730 g marihuane. Droga je bila skrivena u posebno izrađenom spremištu ispod zadnjih sjedala vozila.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja dvojica albanskih državljana su, uz kaznene prijave za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.  

Iz stana u Dubrovniku otuđila novac

Nakon što je Policijskoj postaji Dubrovnik krajem srpnja ove godine 56-godišnjakinja prijavila krađu iz stana na području Dubrovnika, provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su navedenu krađu počinile dvije ženske osobe koje su otvorile nezaključane grilje na jednoj od soba spomenutog stana, nakon čega su ušle u sobu odakle su otuđile kuvertu u kojoj se nalazio novac u raznim valutama, oštetivši vlasnicu za ukupan novčani iznos od 11 tisuća kuna.

Policija je utvrdila identitet obje ženske osobe, te je za njima raspisana potraga obzirom da nisu s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Temeljem raspisane potrage jedna od njih uhićena je u subotu, 21. rujna od strane djelatnika PAP Pleso nakon čega je prepraćena u dubrovačku policiju te je, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu za kazneno djelo krađe predana pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *