dalibor-milan-zavod-za-hitnu-medicinu
Metković

Metković: Dalibor Milan potpisao ugovor o sufinanciranju sa Zavodom za hitnu medicinu

Unatoč značajnom smanjenju prihoda Grada Metkovića te nepovoljnoj gospodarskoj situaciji uzrokovanoj epidemijom koronavirusa, gradonačelnik Dalibor Milan donio je odluku za ulaganje u zdravstvenu zaštitu Grada smtrajući kako to nije stavka na kojoj se treba i smije štedjeti.

Grad Metković intezivno prati potrebe zdravstvenih ustanova na području Grada Metkovića. Posljednje dvije godine Grad je osigurao više od milijun kuna za poboljšanje zdravstvene zaštite svojih sugrađana.

Grad uz financiranje nabavke potrebne opreme (transportni inkubator i transkutani bilirubinometar za potrebe rodilišta, hematološki analizator s potrebnim reagensima za potrebe dežurne ambulante, 2 CRP analizatora s potrebnim testovima za potrebe pedijatrijskih ambulanti, te vozilo hitne pomoći) i nadstandarda zdravstvene zaštite, financira i smještaj voditelju medicinsko-biokemijskog laboratorija Doma zdravlja Metković.

Nakon održanih sastanaka s ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Lukom Lulićem i ravnateljem Doma zdravlja Metković Mihovilom Štimcem, ove godine ravnatelji su iskazali potrebe za sufinanciranjem nadstandarda te rješavanje problematike deficitarnih djelatnosti.

Danas smo potpisali ugovor o sufinanciranju sa Zavodom za hitnu medicinu u vrijednosti od gotovo 150.000,00 kuna. – poručio je metkovski gradonačelnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *