Policajac godinu dana sa svojim kolegama uhodio i uznemiravao studenticu pa je na kraju lažno prijavio; sve je dokazala na sudu - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Metković

Policajac godinu dana sa svojim kolegama uhodio i uznemiravao studenticu pa je na kraju lažno prijavio; sve je dokazala na sudu

Slučaj koji je zabilježen u PP Metković

Mlada žena (potpuni podaci poznati redakciji) ispričala je za jedan dubrovački portal (Dubrovnik Insider) priču o ponašanju policijskih službenika PP Metković. tvrdi kako su se policajci ponašali neprimjereno, jer je pokušala prijaviti njihovog kolegu zbog uznemiravanja. Tekst sa spomenutog medija prenosimo u cijelosti.

– U kolovozu prošle godine dolazim u prostorije PP Metković, dočekao me policijski službenik i izderao se na mene. Pitao me: “Šta ti oćeš?”, “Koji si k…došla?”, “Mora sam sad doć ode radi tebe, šta ti triba?”. Odgovorila sam kako sam došla podnijeti kaznenu prijavu. Htjela sam da sjednemo u ured, a ne da zaprima moju prijavu na hodniku. Na to sam dobila odgovor kako je on tu glavni i kako će prijavu preuzeti gdje god on hoće. 

Metkovka kaže kako joj je policajac uzeo mobitel iz ruke, tipkao po njemu i govorio: “Vrag odnija Iphone i ove k….” te ulazio u njezin album sa slikama i porukama i čitao ih.

– Zahtijevala sam da mi vrati mobitel, jer sam došla podnijeti prijavu, a ne na ispitivanje.

Prijava koju je htjela podnijeti je bila protiv njihovog kolege s kojim je bila, kako kaže u prijateljskoj vezi i kada ju je htjela prekinuti, policajac je bio suicidalan i prijetio je da ga ne ostavlja, jer je bio zaljubljen u nju. 

– Policajac kojem sam podnosila prijavu, zapisivao je svaku treću moju riječ, vrtio se na stolici i izjavio: “Triba te je on kresnut i bija bi miran. Oko tebe uvik Santa Barbara”. Stresla sam se na takve šovinističke izjave. Pitao me je i jesam li još na terapiji aludirajući na to što sam završila na psihijatriji zbog maltretiranja osobe koju sam došla prijaviti. 

Kaznenu prijavu na kraju taj put nije ni podnijela, priča kako jedan policijski službenik to zapravo nije htio učiniti niti je tražio dokazni materijal koji ima na mobitelu. 

– Mislila sam kako će osumnjičenik ipak biti kontaktiran i upozoren na svoje ponašanje.

Mlada studentica priča kako su policajac kojeg je imala namjeru prijaviti i njegova žena tražili zabranu prilaska jer su tvrdili kako je kazala da će ih ubiti, iako je njegovu suprugu susrela samo jednom u životu i to sasvim slučajno. Prijava je odbačena jer je, kaže, snimala razgovore i dokazala kako to nije istina.

– Čak je išla toliko daleko da je gospođa našla osobe koje su za nju lažno svjedočile i tvrdila kako sam joj dolazila na posao mjesecima i uznemiravala je. Čak su lažno svjedočile da sam dolazila u poslovnicu “Tommy“ u kojoj A.O. radi. Nakon što sam tražila pregled kamera u trgovini u kojoj radi, kako bi dokazala da ne govori istinu, njoj je pozlilo i otvorila je bolovanje. S druge strane je tražila zabranu prilaska navedenog policajca koji ju je uznemiravao. 

Drugi put kada sam išla ponovo podnijeti prijavu kod drugog policijskog službenik, on me pitao intimnim detaljima moje veze. Na zidu je visio kalendar sa slikama polugolih žena. Uspoređivao je moj izgled sa izgledom žena na fotografijama i pitao me je li me njegov kolega kresnuo. Takvo okruženje me dovelo do toga da PP Metković ne smatram ozbiljnom policijskom postajom jer se nekoliko službenika ponaša kao da smo u krčmi ili javnoj kući.

Kako zbog stresa nije danima spavala, jela ni pila, za vrijeme davanja iskaza joj je pozlilo i djelatnici su je odveli na Hitnu pomoć u Metkoviću, odakle je prebačena u OB Dubrovnik. 

– Smjestili su me na odjel psihijatrije, primala sam injekcije za smirenje, padala u nesvijest od iznemoglosti i stresa. Pokušala sam se ubiti izrezavši ruke žiletom jer nisam mogla podnijeti da me netko lažno okrivljuje za nešto što se nije dogodilo. Ovim putem bih pohvalila djelatnike odjela koji su mi doslovno spasili život. Doktorica Hajdić i dr. Marković su izvrsni liječnici koji su prepoznali kako sam u teškom stanju. Zahvalila bih se i medicinskim tehničarima i sestrama koji su me vozili u kolicima jer sam bila toliko slaba da nisam mogla ni hodati. Svjesna sam kako će sada biti onih koji će me ismijavati jer sam bila smještena na odjel psihijatrije i prozivati me ludom ili bolesnom, ali mene takve priče ne diraju. Visoko sam obrazovana, načitana i educirana dovoljno kako bih spoznala da takvi liječnici postoje kako bi pomogli ljudima koji imaju problem. Jedino se neobrazovani i primitivni ljudi mogu rugati nekome što je bio smješten tamo. Da nije bilo tih liječnika, ja ne bih bila živa zbog nepravde i laži koje su o meni iznesene.

Mlada studentica kaže kako je policajac s kojim je bila u vezi nagovarao prijatelje, kumove i kolege da je uhode i pišu poruke i kako je išarao automobil mladiću s kojim je izašla na večeru. Mladić je potvrdio njezinu priču i dostavio fotografije oštećenog automobila i poruke koja mu je ostavljena.

– Prvospomenuti je lažno sa svojim prijateljima svjedočio protiv mene. Njega i njegovu ženu sam tužila, prijavila policiji, nadležnoj PP u Dubrovniku, pučkom pravobranitelju i pravobraniteljici za ravnopravnost spolova. U posjedu sam Rješenja Državnog odvjetništva kako se sve kaznene prijave koje su podigli protiv mene odbacuju, čime sam dokazala kako su lagali. Imam pravo tužiti ih zbog lažnih kaznenih prijava, ali sam ih sve povukla jer su me tako savjetovali liječnici i moji roditelji jer su smatrali kako će me daljnji proces na sudu još više uznemiriti. Odlučila sam ih ne tužiti ne samo zbog svog zdravstvenog stanja nego i zbog toga što sam izgubila vjeru u našu policiju i pravosuđe. Što se tiče policijskih službenika, dobila sam odgovor od PP Dubrovnik kako su izvršili nadzor i kako nije bilo kalendara sa golim fotografijama žena (skinuto prije kontrole), te da za svoje izjave o ponašanju druge dvojice djelatnika nemam nikakve svjedoke. Na moje pitanje zašto u postaji nema kamera i zbog čega ne idemo na poligraf, nisam dobila nikakav odgovor.

Iz PU Dubrovačko-neretvanske kažu kako su obavljeni razgovori s policijskim službenicima, izvršen je uvid u evidencije Policijske postaje Metković i u dokumentaciju nastalu postupanjem policije u predmetnim događajima. Izvršen je i pregled i fotografiranje službene prostorije koju koriste službenici kriminalističke tehnike. Provedenim postupkom nisu utvrđene nepravilnosti u radu policijskih službenika niti su potvrđeni navodi studentice o njihovom neprofesionalnom i nezakonitom postupanju. Navode kako su za sve prijave poduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti o čemu su i izvijestili nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću. Slijedom navedenog, pritužba je ocijenjena- neutemeljenom, ABA liga vijesti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Hrvatska

Analiziramo ima li zatvaranje smisla ?

Sticky Post

Daniela Žderić, frizerka i vlasnica salona Nela Art Hair iz Metkovića, a ujedno i predsjednica ceha frizera i kozmetičara Dubrovačko-neretvanske županije, ostvarila je zapažen uspjeh na...

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn

Lokalni Sport

Metkovac pojačava drugu momčad Dinama