Hrvatska

Ministarstvo turizma raspisalo javni poziv za učeničke i studentske stipendije

Ministarstvo turizma raspisalo je javni poziv za program „Stipendije“ u 2019. za motiviranje učenika i studenata za ugostiteljsko-turistička zanimanja, podizanje standarda obrazovanja i kvalitete kadrova, a time i cijelog turističkog sektora, priopćeno je u nedjelju iz Ministarstva.Programom stipendija također se želi kvalitetnije povezati obrazovne institucije i gospodarske tvrtke u turizmu.

To su stipendije koje Ministarstvo provodi u suradnji s tvrtkama, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama, na način da svaki dionik sudjeluje s 50 posto u postupku stipendiranja. Temeljem navedenog programa Ministarstvo turizma odobrava maksimalno 1200 kuna mjesečne stipendije.

Odmah po završetku redovnog školovanja, odnosno studiranja, partner ima obavezu sklopiti sa stipendistom ugovor o radu na određeno vrijeme ili ugovor o radu pripravnika. Stipendist tijekom primanja stipendije ima obavezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede/godinu u redovnom roku te ostati u radnom odnosu u tvrtki 12 mjeseci (bez obzira koliko je trajalo stipendiranje).

Detalji javnog poziva mogu se vidjeti na sljedećoj pozivnici: https://mint.gov.hr/javni-pozivi-11414/11414 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *