Hrvatska Vijesti

Mlađi muškarac koji se nedavno vratio iz Kine stavljen u izolaciju splitske bolnice zbog straha od koronavirusa

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, mlađi muškarac primljen je u bolnicu Križine u Splitu zbog sumnje na zarazu od koronavirusa!

Riječ je o mlađem muškarcu koji se nedavno vratio iz Kine. Primljen je sa sumnjom na infekciju, no službeno se još ne zna o kakvoj se infekciji radi stoga u odjeljenju na Križinama i jesu poduzete sve mjere predostrožnosti.

Kako saznajemo, hospitalizirani muškarac imao je blage kliničke znakove, odnosno blago povišenu tjelesnu temepraturu, no s obzirom na činjenicu da se nedavno vratio iz Kine u splitskoj bolnici ništa nisu željeli prepustiti slučaju. Pacijent je laboratorijski obrađen, nakon čega su uzorci poslani u Zagreb na analizu.

Pacijent će do daljnjega ostati izoliran, pri čemu valja reći, o čemu smo već i pisali, kako Klinika za infektologiju KBC-a Split ima osiguran prostor za izolaciju koji je odvojen od ostatka Klinike, ima zaseban ulaz te sve što je potrebno da osoba eventualno zaražena koronavirsuom bude odvojena od ostalih bolesnika. Ujedno, svu potrebnu opremu za ovakve slučajeve ima i medicinsko osoblje.

Ukoliko se potvrdi postojanje koronavirusa, oboljela osoba se transportira u Kliniku za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *