Vijesti Županija

MUP: Nova zapljena droge

U proteklih tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zatečena je 51 osoba u posjedu manjih količina marihuane, amfetamina, ketamina, hašiša, kokaina i tableta koje se nalaze na popisu droga.

Radi se o 10 hrvatskih i 41 stranih državljana kod kojih je droga pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole i na području Ploča, Pelješca i Konavala.

Droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani su prekršajno sankcionirani po Zakonu o suzbijanju droga.

Mobilni centar za prevenciju

U sklopu projekta Sigurna turistička sezona policijski službenici za prevenciju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, zajedno sa stranim policijskim službenicima iz Kine i Koreje, jučer su boravili na području poluotoka Pelješca (Ston i Orebić) te su građane i turiste upoznavali sa specijalnim vozilom za preventivne aktivnosti tkzv. mobilni centar za prevenciju. Radi se o kombi vozilu koje je doniralo njemačko Ministarstvo unutarnjih poslova, a koji se koristi isključivo za provedbu preventivnih aktivnost i posjeduje posebnu opremu za projekciju audio-video sadržaja. Danas će policijski službenici izložiti vozilo na platou Pile i na rivi u Cavtatu, a idućih dana obići će otok Korčulu (01. kolovoza) te dolinu Neretve (02. kolovoza).  Posjetom navedenog vozila građani i turisti mogu dobiti savjete o samozaštitnom ponašanju, vidjeti koje  preventivne aktivnosti provodi policija, ali i uzeti korisne letke i brošure

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *