Hrvatska Izdvojeno Lifestyle Lokalne vijesti Uncategorized Zanimljivosti

Muzej iluzija otvorio svoja vrata u Splitu, a ubrzo dolazi i u Dubrovnik

Muzej iluzija, koji je 2015. prvi puta otvorio svoja vrata u Zagrebu, a zatim nadišao hrvatske granice i otputovao u gradove poput Dubaija, New Yorka, Pariza i brojnih drugih, vraća se kući. Od sada i Splićani mogu uživati u mind-blowing instalacijama ovog svjetski poznatog muzeja, čija se vrata uskoro otvaraju na još jednoj našoj lokaciji – u Dubrovniku.

Novootvoreni Muzej smješten je u splitskoj Ulici Andrije Kačića Miošića 2, a otvoren je svakim danom od 9.00 do 22.00 sata. Ponuda je raznovrsna – na više od 300 kvadratnih metara nalazi se oko 70 eksponata. Tako Splićani, ali i stanovnici obližnjih gradova od sada, primjerice, u Ames sobi mogu doživjeti kako se njihovi prijatelji, roditelji ili partneri smanjuju i povećavaju u samo par koraka i par sekundi, gdje jedan postaje div, a drugi patuljak.

Dodatno, kao neki od zanimljivijih eksponata ističu se i na Instagramu popularna Obrnuta soba, u kojoj možete visjeti naglavačke dok sasvim normalno i uspravno stojite na čvrstom tlu pod svojim nogama te Iluzija stolice koja se, baš kao i Ames soba, igra percepcijom veličine vaših suputnika u avanturi posjete Muzeju.

Ponuda broji i preko 40 optičkih iluzija čije zbunjujuće slike izvode trikove pred vašim (zdravim) očima, zbunjujući pri tome ne samo oči, nego i vaš mozak. Optičke iluzije podsjetnik su na činjenicu da su naša osjetila nesavršena, a naše pretpostavke o vizualnom svijetu vrlo često iskrivljene.

Ako se odlučite posjetiti ovaj novitet na raznovrsnoj i bogatoj mapi splitske kulturne ponude, moći ćete se pohvaliti i da ste vidjeli najveću zbirku holograma u ovom dijelu Europe, samo dio koje su hologram portreti, horor-grami te slike koje se mijenjaju, pojavljuju i nestaju pred vašim očima.

Muzej iluzija jest muzej 21. stoljeća u svakom smislu te riječi. Predstavlja i pruža interaktivno, edukativno, vibrantno i zabavno iskustvo.
Mjesto je to gdje se istražuje, uči, sudjeluje na radionicama i predavanjima, zabavlja na poslovnim partyjima i rođendanima, gdje se otkrivaju novi književni naslovi i organiziraju dosad neviđeni eventi.
Tu vlada edutainment koncept, odnosno sjedinjenje edukacije i zabave, interaktivnost prostora i vrhunska briga o krajnjem korisniku.

Story.hr, najčitaniji hrvatski lifestyle portal

Osim nezaboravnih iluzija, posjetitelji u prostoru muzejskog shopa mogu pronaći i suvenirnicu u kojoj mogu kupiti preko 100 Dilemma Games didaktičkih igara, 3D rasvjetu ili majice, poklon ulaznice ili darovne kartice za svoje prijatelje. U ponudi postoje i razne mozgalice, slagalice i društvene igre – po nešto za svakoga!

izvor: Muzej iluzija Split

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *