Napreduju radovi na Centru za nadzor i prevenciju posljedica poplava u Opuzenu - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Napreduju radovi na Centru za nadzor i prevenciju posljedica poplava u Opuzenu

Radove rekonstrukcije i opremanja Centra su obišli i predstavnici Regionalne agencije DUNEA, koja pruža stručnu pomoć u provedbi ovog projekta iznimno važnog za dolinu Neretve, s obzirom da je to područje prepoznato kao jedno od najosjetljivijih područja Republike Hrvatske.


Za izvođača radova odabrana je tvrtka ‘DOKO građenje’ s kojim je Županija u ožujku potpisala ugovor. Obilaskom je utvrđeno da radovi napreduju prema planu te se njihov završetak očekuje u lipnju ove godine.


Vrijednost projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju iznosi oko 5.8 milijuna kuna, a osim Centra u sklopu projekta nabavit će se i vatrogasna oprema za vatrogasna društva u Kuli Norinskoj i Metkoviću vrijedna 2.5 milijuna kuna. Projekt STREAM vrijedan 9.411.657,83 eura ugovoren je u sklopu programa Interreg Italy-croatia 2014. – 2020. uz stopu sufinanciranja bespovratnih sredstava od 85 posto.
Projekt je pripremila i prijavila Regionalna agencije DUNEA u sklopu svog projekta ‘Znanjem do EU fondova’ kojim se pruža stručna pomoć javnopravnim tijelima s područja DNŽ u pripremi i provedbi EU projekta.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Dubrovačko-neretvanska županija

Ukoliko se nastavi, stožer razmatra neretvansko zatvaranje....

Sticky Post

S obzirom da se polako približavamo lokalnim izborima, a predizborne kampanje se lagano pripremaju, pripremili smo anketu koja se tiče kandidature za mjesto Dubrovačko-neretvanskog...

Hrvatska

Analiziramo ima li zatvaranje smisla ?