koronavirus-dubrovacko-neretvanskazupanija-metkovic-dubrovnik-ploce-stozer
Dubrovačko-neretvanska županija Koronavirus Lokalne vijesti

Nema novih slučajeva zaraze u županiji; Dva kršenja samoizolacije zbog tehničkog pregleda

Danas nema novih zaraženih u DNŽ, potvrdio je stožer. Međutim, zabilježena su dva slučaja kršenja samoizolacije zbog kršenja samoizolacije.

Na sreću nemamo od jučerašnjih uzoraka niti jedan pozitivan nalaz i potvrđuje našu dobru situaciju. Naravno, vidimo iz iskustava iz drugih Županija da se nakon duljeg razdoblja mogu ponovno pojaviti pozitivni pa moramo biti jednako odgovorni i dalje. Doći će i do drugih mjera koje će pomalo vraćati gospodarstvo u funkciju. Nažalost, imali smo dva kršenja samoizolacije. Nemojte to raditi jer možete ugroziti nečije zdravlje i nečiji život. – otvorio je današnju presicu Dubrovačko-neretvanskog stožera civilnog zaštita župan Nikola Dobroslavić.

Joško Cebalo je kazao kako je došlo do kršenja mjera samoizolacije

Ukupno 1429 uzoraka je poslano prema Zagrebu. Hospitalizirano je i dalje 26 osoba, 18 osoba u bolnici i osam u studentskom domu. Dvije su osobe izliječene od jučer. Imali smo i dva kršenja samoizolacije. Vjerujem da najave ublažavanja mjera nisu razlog tome.

Marijo Bekić izvijestio je o stanju u bolničkom sustavu

26 je pacijenata kod nas. Jedna je osoba koja je intubirana je u teškom stanju, osam osoba su u studentskom domu te jedna osoba dulje vrijeme u Splitu. Drugih novih podataka za danas nema.

Mato Lakić upozorio je kako nema opuštanja unatoč popuštanju mjera:

Nema novih pozitivnih već četvrti dan zaredom što je dobro. Valja napomenuti kako lagano popuštanje mjera ne znači da se možemo opustiti i kršiti mjere bliskih kontakata i distance.

Ivan Pavličević je u ime policijske uprave potvrdio detalje o kršenju samoizolacije:

537 je osoba u samoizolaciji u županiji. Kršenja mjera su evidentirani u stanicama za tehnički pregled gdje su htjeli produljiti valjanost tehničkog pregleda što je naš sustav naravno evidentirao. Prva osoba je krivo računala vrijeme računanja samoizolacije, dok je druga osoba znatno ranije kršila samoizolaciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *