nikola-dobroslavic-stozer
Koronavirus Županija

Nepromijenjena situacija u Županiji, nema novih pozitivnih

Nepromijenjena je situacija jutros u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Nema novih pozitivnih slučajeva zaraze, a još se čekaju rezultati novih uzoraka koji će do kraja dana biti poznati.

Jedan broj uzoraka poslan je u Zagreb te su došli negativni rezultati. Još se čeka 15 uzoraka i njihovi rezultati – kazao je Nikola Dobroslavić.

Situacija je stabilna. Nismo imali novih slučajeva kršenja samoizolacije. Moramo biti odgovorni i ozbiljni. Moramo biti staloženi i na kraju ćemo pobijediti, nadam se, s malim štetama.

Do sada je iz Županije upućeno 154 uzorka na analizu, 22 su potvrđena ukupno te se trenutno očekuju rezultati 15 uzoraka tijekom današnjeg dana.

U karanteni su četiri osobe. Dvoje od njih odlaze u dogovoru s njihovim veleposlanstvom. Zahvaljujem sugrađanima koji se striktno pridržavaju svih mjera. To je najbolji put da ovu pandemiju suzbijemo. – kazao je Joško Cebalo.

Još dvoje ljudi je hospitalizirano pod sumnjom, sedam osoba je i dalje u bolnici pod njegom. Zahvaljujem pojedincima poput mnogih studenata koji pomažu, kao i Andrei Zvono koja je izradila maske slične onima koje i mi koristimo. – potvrdio je Marijo Bekić.

Dobro je da nemamo osobe na respiratoru. Bolest se nije u nekoj većoj mjeri proširila među pučanstvo. Pratimo individualno sve slučajeve kako ne bi došlo do opasnijih situacija. – kazao je Mato Lakić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *