Dubrovačko-neretvanska županija Hrvatska

Nikad jeftiniji smještaj u Dubrovniku

Što se tiče hostela u Dubrovniku i oni su spustili cijene. Krevet u sobama s više ljudi može se pronaći već od 12 eura po noćenju. Većina hostela nudi spavanje u višekrevetnim sobama za dvadesetak eura.

Krenulo je više letova, ulice i restorani su življi, nešto se u Dubrovniku i događa. Naravno, svatko od turističkih radnika ima svoju osobnu priču, netko će korona krizu proći lakše, netko teže, a nekoga će pokopati.

Dubrovački dnevnik istražio je kakva je situacija s privatnim smještajem.

Prošle godine, rekordne 2019., bilo je nemoguće pronaći apartman na dobroj lokaciji i s dobrim recenzijama za manje od 100 eura u špici sezone. Ove godine cijene su znatno manje. Dovoljno je malo prosurfati AIRBNB-ijem, Hostelworldom i Booking.comom i vidjeti da se sjajan privatni smještaj može pronaći za ne (pre)velike novce.

Dubrovački apartmani u zadnjem tjednu kolovoza nikad nisu bili prihvatljiviji džepu turista.

Tako u prekrasno uređenom apartmanu unutar zidina cijena noćenja krajem kolovoza dođe svega 79 eura. Taj apartman na AIRBNB-iju ima visoku ocjenu 4,9 temeljenu na 60 recenzija. Ima čak i terasu na krovu s koje puca predivan pogled na dubrovački kamen. U prvom dijelu kolovoza bio je dobro popunjen, ali zato u drugom ima dosta slobodnih termina. Što se rujna tiče do sada mu je ispunjeno sedam dana.

Cijene unutar zidina za termine u posljednjem tjednu kolovoza kreću se već od 45 eura za studio apartman, a najveći broj iznajmljivača daje smještaj između 50 i 60 eura po noćenju. Toliko je prošlih godina koštalo noćenje van užeg dijela Dubrovnika, a dobro sređeni apartmani u Mokošici postizali su prošle godine veće cijene nego što ove imaju apartmani u staroj gradskoj jezgri. Tako jedan koji ima ocjenu 4,86, a nalazi se kraj Široke ulice, nudi cijenu od 58 eura. Ima i dodatni krevet, odnosno mogu spavati tri gosta. Uređen je s mnoštvom antikviteta. Mogu se naći i smještaji za preko sto eura. Tako luksuzno uređena kuća za četiri gosta s vrtom dođe 130 eura. U prvoj polovici kolovoza bila je dobro popunjena, dok u drugoj polovici i rujnu za sada nema rezervacija. Ima ocjenu 4,92.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *