Luka-Modric-715x429
Sport

NK Zadar ide u stečaj, ugasio se Modrićev klub

”NK Zadar s.d.d. se već šest mjeseci nalazi u stanju blokiranih računa zbog aktiviranih ovrha na FINA-i u približnom iznosu 2.700.000,00 kuna, uz mogućnost aktiviranja dodatnih koje zbrojeno iznose 1.000.000,00 kuna. Grad Zadar se kao najveći dioničar jasno očitovao kako više neće financirati klub u budućnosti niti ga logistički podupirati. Također, ni ostali dioničari nisu pokazali interes za financiranjem kluba nakon održane Skupštine NK Zadar s.d.d. u ožujku 2020., na kojoj su jasno upoznati s financijskim stanjem.

Klub nema dovoljan broj igrača za natjecanje u prethodno spomenutim ligama, a pored toga, do 4. kolovoza mora uplatiti dospjele obveze HNS ‘NS-u Split’ u iznosu 8.800,00 kuna za što ne postoji legalna mogućnost podmirivanja sve dok su blokirani računi na FINA-i, u suprotnom klubu prijeti suspenzija”, stoji u priopćenju NK Zadra.

Klub je od 2007. do 2015. bio u blokadi

NK Zadar, redovni član 1. HNL od 2007. do 2015. godine, je u blokadi, a nije završio u stečaju samo zato što su svi stečajni postupci u Hrvatskoj odgođeni zbog krize s koronavirusom. Kako piše portal 057.info, NK Zadar će se ugasiti i ne dogodi li se obrat, sljedeće sezone se njegova seniorska momčad neće natjecati ni u jednom razredu hrvatskog nogometa. U prijevodu, klub prestaje postojati, a kad se ugasi, vjerovnici će se pokušati namiriti stečajnim postupkom, iako klub praktički ništa ne posjeduje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *