hrvatska-svicarska-nogomet-bruno-petkovic-reprezentacija
Nacionalno Sport

Nogomet: Hrvatska slavila preokretom, Švicarska napokon pala

NOGOMET: Hrvatska je napokon slavila! Po prvi put u povijesti pala je i Švicarska. Momčad Zlatka Dalića je s rezultatom 1:2 slavila u gostujućoj prijateljskoj utakmici zahvaljujući pogotcima Josipa Brekala i Marija Pašalića.

Domagoj Bradarić – odličan debi i olakšanje za Pašalića

Lošije su Vatreni ušli u utakmicu te su nakon 30. minuta igre na sigurno kažnjeni golom Gavranovića. Igrač Dinama je sjajno glavom pospremio loptu u nebranjeni kut Dominika Livaković nakon slabe reakcije cijele obrane i kašnjenja u veznom redu.

Ubrzo je uslijedila sjajna akcija koja je rezultirala promašajem Brune Petkovića, a uskoro i pogodak. Petković i Pašalić sjajno su kombinirali na sredini i otvorili prostor na lijevom krilu za debitanta Domagoja Bradarića koji centrira povratnu loptu za Josipa Brekala koji lijevom nogom sjajno pogađa za izjednačenje i mir pred kraj prvog dijela.

Odlično je Hrvatska započela u drugom dijelu, a Domagoj Bradarić i Dario Melnjak bili su odlični na lijevoj strani. Izbornik je počeo s izmjenama, a sjajno su pogrešku na polovici Švicarske iskoristili debitant Budimir i Pašalić koji je zabio svoj prvijenac u dresu reprezentacije u svome 15. nastupu. Drugi gol Hrvatske bio je i konačan rezultat.

Izbornik je nagradio većinsku hrvatsku publikom ulaskom zvijezda. Luka Modrić i Ivan Perišić su na iskustvo iskontrolirali zadnjih 15-ak minuta utakmice pa je Hrvatska bez stresa zaključila utakmicu. Bila je to odlična uvertira pred ozbiljnije izazove, a prvi već slijedi u nedjelju kada na Maksimiru od 18 sati slijedi okršaj sa Švedskom.