Hrvatska

Novinar Jutarnjeg lista uhićen zbog pedofilije

Nakon niza vijesti iz rubrike Crna kronika nekako je ispod radara “velikih medija” prošla vijest kako je novinar Jutarnjeg lista Dan Figenwald uhićen zbog sumnje na pedofiliju, javlja Narod.hr.

Narod.hr doznaje zapravo staru vijest, za koju na žalost ni javnost nije doznala. Zašto mediji poput Jutarnjeg lista ili Večernjeg lista za koje je radio nemaju obvezu informirati javnost o ovom slučaju, a čine to o brojnim osumnjičenima za najrazličitije druge stvari. Također, Figenwald je po svemu sudeći putem autoriteta rada za te medije pristupao djevojčicama.

Zagrebački novinar Figenwald, uhićen je početkom rujna, a putem Facebooka mamio je maloljetnu djevojčicu. Navodno je tražio od nje da se razgoliti, slika i potom mu pošalje fotografiju, a oni bi joj zauzvrat dao novac i još se pohvalio da radi za Jutarnji list. Ona ga je odbila, a on ju je dalje nagovarao.

“S 15 neke cure idu u Milano, a neke se igraju ispred zgrade… Sve zavisi o ambicijama“, napisao je navodno u poruci.

Zanimljivo je kako se taj isti novinar u srpnju cinično rugao hrvatskoj javnosti na društvenim mrežama nazivajući hrvatski narod primitivčinama, aludirajući na rezultate izbora i veliki broj izabranih zastupnika s desnog političkog spektra pa se postavlja pitanje po čemu je taj isti “napredniji” od nas normalnih?