Obilježavanje akcije Maslenica; Zoran Milanović napustio događaj, uslijedilo priopćenje pravaša - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Obilježavanje akcije Maslenica; Zoran Milanović napustio događaj, uslijedilo priopćenje pravaša

Milanović napustio protokol, dobio odgovor pravaša

milanović-hos

Danas je obljetnica vojno-redarstvene akcije Maslenica koje je bila jedna od prekretnih točki Domovinskog rata jer se radilo o prvoj oslobodilačkoj akciji okupiranog teritorija Republike Hrvatske.

O akciji su ispričane brojne legendarne priče, a danas je na rasporedu trebalo biti upriličeno obilježavanje tog povijesnog događaja. Međutim, ni sama interna povijest Hrvatske nije dovoljno riješena pa i dan danas uvijek imamo dvije strane medalje i vječno pitanje:

“Gdje si bio ’45. ili ’91.?”, a izgleda da je to pitanje koje se odjednom počne javljati par mjeseci pred izbore (na proljeće slijede lokalni izbori).

Zoran Milanović je s generalima stožera napustio protokol zbog HOS-ovaca koji su došli sa svojim uobičajenim obilježjima i koje imaju natpis: “Za dom spremni”.

Jedna strana odobrava takav potez, a druga odbacuje. Kao politički neovisna redakcija koja je multikulturalna ne zauzimamo ničije stavove. Nije trebalo dugo čekati na odgovore pa smo na e-mail redakcije dobili priopćenje hrvatskih pravaša kojeg prenosimo u cijelosti:

Zorane Milanoviću, smeta li ti zločinačka petokraka?

Nakon odlaska s obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak, vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH  izjavio je da neće sudjelovati na niti jednom službenom i svečanom obilježavanju ukoliko se na istom pojave legitimna obilježja HOS-a pod kojima su mnogi hrabri sinovi položili svoje živote.

I danas je to učinio te se odvažio napustiti obilježavanje 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica te time pokazao da drži do svoje „časne pionirske“ kao vjeran iskren drug.

Kao obrazloženje sramotnog odlaska Ured Predsjednika Republike hrvatske naveo je da su se među sudionicima svečanosti nalazile i osobe koje su nosile ustaška obilježja i pozdrav odnosno da su isti sudjelovali u službenom protokolu.

Zorane Milanoviću, prije 28 godina nije Vas bilo među tim istim časnim ljudima s kojima danas ne želite biti u protokolu. Tada ste zajedno s cijelim nizom mladih činovnika u toplim birokratskim uredima gradili svoje političke karijere i bilo Vam je sasvim svejedno za hrvatsku domovinu i hrvatski narod.

Danas se predstavljate kao veliki domoljub, demokrat i borac za ljudske vrijednosti. S obzirom na Vaš habitus mislimo da ćete se mnogo bolje osjećati sa svojim istomišljenicima u Kumrovcu gdje zasigurno neće biti domoljubnih pozdrava i obilježja koja Vama smetaju, već zločinačka obilježja u kojima prednjači zvijezda petokraka i veličanje jednog od najvećih zločinaca u povijesti čovječanstva Josipa Broza Tita kojega cijelo vrijeme veličate.

Ovim činom još jednom pokazujete da se sramite onih koji su stvarali neovisnu, modernu i demokratsku Republiku Hrvatsku, čiji ste Vi nažalost predsjednik.

Hrvatska stranka prava nikada nije niti će se odreći svojih najhrabrijih hrvatskih sinova, onih koji su u uniformama HOS-a s pozdravom ZA DOM SPREMNI bili spremni dati svoje živote, a nažalost mnogi su ih i položili na oltar naše domovine.

HOS je naša svetinja!

Predsjednik HSP-a

Nikica Augustinović

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Dubrovačko-neretvanska županija

Ukoliko se nastavi, stožer razmatra neretvansko zatvaranje....

Sticky Post

S obzirom da se polako približavamo lokalnim izborima, a predizborne kampanje se lagano pripremaju, pripremili smo anketu koja se tiče kandidature za mjesto Dubrovačko-neretvanskog...

Sticky Post

Daniela Žderić, frizerka i vlasnica salona Nela Art Hair iz Metkovića, a ujedno i predsjednica ceha frizera i kozmetičara Dubrovačko-neretvanske županije, ostvarila je zapažen uspjeh na...