Dubrovnik Hrvatska Metković Opuzen Ploče Vijesti Županija

Odbijena žalba Strabaga, Grci će raditi cestu na Pelješcu

dbijena je žalba Strabaga na odluku da grčki Avax gradi Stonsku obilaznicu, objavila je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave. Radi se o južnom dijelu pristupnih cesta Pelješkom mostu.

Austrijski Strabag u žalbi podnesenoj 6. kolovoza, a koja je sada odbijena kao neosnovana, osporava zakonitost postupanja naručitelja kod pregleda i ocjene odabrane ponude.

U odluci stoji kako je naručitelj u odgovoru na žalbu naveo da Strabag ne može dobiti ugovor jer nije najpovoljniji, niti bi mogao biti najpovoljniji “u slučaju osporavanja osobne reference stručnjaka 2 jer odabrani ponuditelj i bez sporne reference i dalje ostvaruje veći broj bodova nego žalitelj”. Strabag je između ostalog naveo da je Avax dostavio neistinitu potvrdu o urednom izvršenju referentnog posla. Naručitelj je pak odgovorio kako je Avax spornom potvrdom dokazivao kriterij za odabir ponude, a ne tehničku i stručnu sposobnost te da Strabag neosnovano osporava valjanost te ponude.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/odbijena-zalba-strabaga-na-odluku-da-avax-gradi-obilaznicu-peljeskog-mosta-1346211 – www.vecernji.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *