Metković Vijesti

Održana 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića

Sinoć je u Zgradi političkih stranaka održana 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića. Pod presjedavanjem predsjenika Hrvoje Bebića na rasporedu su bile tri točke dnevnog reda:

Prva se odnosila na MOST-ovu zamjenu vijećnika gdje je Marija Klobučića zamijenila Ana Crnčević-Kravar.

Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanoga komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada i usluga povezanih s javnom uslugom u Gradu Metkoviću, bila je druga točka dnevnog reda.

Točka se odnosi na odvoženje komunalnog i biorazgradivog otpada. Naplaćivat će se kroz 2 kategorije, za domaćinstva i za one pravne osobe (tvrtke, udruge, obrte). Odluka je usvojena većinom glasova.

Jednoglasno je usvojena treća točka dnevnoga reda, Prijedlog Izmjene Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi Grada Metkovića za 2019. godinu, kojom se predlaže isplata božićnice umirovljenicima s iznosom mirovine do 2.200 kn u iznosu 200 kn. Umirovljenici čija mirovina iznos do 1.500 kn dobit će božićnicu u iznosu 300 kn.

Zatim su uslijedila vijećnička pitanja poput upita o izgradnji sportske dvorane i neodržavanju božićnog malonogometnog turnira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *