Metković Vijesti

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića

Večeras je u GKS-u održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića koja se tradicionalno održava povodom zaštitnika grada, sv. Ilije.

Sjednicu je vodio predsjednik GV Grada Metkovića, Hrvoje Bebić, a nakon uvodnog govora gradonačelnika Milana, potpisan je ugovor za projekt vodokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković ukupne vrijednosti od skoro 500 milijuna kuna.

Na potpisivanju ugovora, uz Dalibora Milana, bio je prisutan direktor hrvatskih voda, gdin. Đuroković, direktor tvrtke Metković d.o.o. Filip Dominiković te Tomislav Ćorić – ministar zaštite okoliša i energetike.

Govore su zatim održali ministar Ćorić i Krstičević te župan Nikola Dobroslavić koji je naglasio potrebu izgradnje autoceste do Osojnika nakon dovršenja izgradnje Pelješkog mosta. Spomenuti su i Hrvati u BiH koji su, kako navodi, u ciljano nepovoljnom položaju kako bi se potaknulo njihovo iseljavanje. Najavljena je i veća zajednička suradnja s dolinom Neretve zbog sve veće mogućnosti korištenja sredstava iz EU fondova te je pozdravljena i ideja veće suradnje s novom šeficom sektora poljoprivrede, neretvankom Marijom Vučković.

U završnom dijelu sjednice Robert Doko je naveo imena dobitnika priznanja Grada Metkovića: Mate Nikolić Mida, Nela Orlović, FRAMA Metković, Vlado Krmek i Rasema Bubica, Mješovita klapa Sveti Nikola, Gordana Nikolić te posthumno Jozo Veraja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *