Lifestyle Vijesti

Pet najpopularnijih dijeta na svijetu

Popularnost dijeta mijenja se iz godine u godinu, a podaci koje ima Supplement Place otkrili su da su neke dijete trenutno u samom vrhu. Evo koje su to.

1. Keto dijeta

Keto dijeta je s 2,1 milijuna pretraživanja trenutno najpopularnija dijeta. Riječ je o obliku prehrane koji se temelji na povećanom unosu masti, umjerenoj količini proteina i malo ili nimalo ugljikohidrata. 

Poanta je dovesti tijelo u stanje ketoze jer se tada sagorijevaju zalihe masti. Da biste postigli ketozu, potrebno je minimalno tri dana i to ako dnevno unosite manje od 50 grama ugljikohidrata. 

2. Weight Watchers

Diljem svijeta, pojam Weight Watchers pretraživan je 1,6 milijuna puta. Riječ je o programu koji pomaže ljudima promijeniti navike kako bi im zdrava prehrana i tjelovježba postale svakodnevica. 

U sklopu ove dijete ljudi se okružuju istomišljenicima kako bi imali podršku, a nužno je brojati unos kalorija. Ne postoji ograničenje kad je u pitanju količina voća i povrća. Cijeli plan je manje ekstreman u odnosu na druge dijete, a rezultati su obećavajući – većina u tjednu gubi do jedan kilogram.

3. Povremeni post

Ograničavanje vremenskog okvira u danu tijekom kojeg jedete zainteresiralo je 1,1 milijun ljudi, koliko ih je pretraživalo taj pojam na Googleu. Budući da ograničava unos kalorija i pomaže u suzbijanju žudnje za šećerom, dokazano je učinkovit alat za mršavljenje, a mnogi ga smatraju dobrim za probavu. 

4. Slimming World

Ova metoda pretraživana je 629 tisuća puta. Fokusirana je na unos hrane koja se može jesti u neograničenim količinama, dok je sve s visokim udjelom masti zabranjeno. Podrška se pruža tijekom tjednih grupnih sastanaka, a potrebno je i vježbati.