Počinje politička borba u gradu: Slažu se redovi - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Počinje politička borba u gradu: Slažu se redovi

Lokalni izbori 2021. u Metkoviću

lokalni izbori u metkoviću

Politička borba u Metkoviću počinje. Lokalni izbori su na rasporedu 16. svibnja (prvi krug). Akteri su poprilično isti u novoj utrci. Glavna lica predizborne kampanje su Dalibor Milan uime HDZ-a, Nikica Hajvaz uime Mosta i Stipo Gabrić kao nezavisni kandidat.

Dr. Hajvaz je već odradio predstavljanje kao kandidat Mosta, dok se za HDZ već zna da će ga predstavljati trenutni gradonačelnik Dalibor Milan. Predstavljanje kod gdina. Čuture je odradio Jambo koji ipak ne odustaje od politike te je “jedini preživjeli” političar iz 90-ih.

Slažu se redovi

Otvaranjem terasa, odnosno kafića su ponovno otvorene “trač teme” po metkovskim kafanama. Glas naroda nam govori kako se koalicije polako slažu. Razne su kombinacije i špekulacije koje ovom prilikom nećemo iznositi (dok ne postanu službene). Za sada nema, barem službenih priopćenja po pitanju Domovinskog pokreta Miroslava Škore i Socijal-demokratske partije (SDP). Čujemo kako HSS također izlazi samostalno te ovog puta ne bi trebali biti “prislonjeni” uz Jambu kao prije četiri godine. U akciji će biti i neke druge opcije kao HSU, HSP, HSLS i slični. Mnogo je potencijalnih koalicijskih partnera pa bismo mogli očekivati neka iznenađenja. Iz svih tabora se može čuti kako su za sada svi otvoreni za suradnju i da je puno potencijalnih koalicija u igri.

Redovi se slažu i na razini županije, ali o tome ćemo nekom drugom prilikom. Do sada se može reći da je kampanja u blagom startu, a prvi je krenuo Most čiji se plaćeni oglasi mogu vidjeti na društvenim mrežama. Shodno tome možemo očekivati da će protukandidati uskoro početi sa svojom promocijom.

Važna poruka građanima

Građane u sljedeća dva mjeseca očekuju bombastične informacije, najave i predstavljanje projekata i programa. Velika je vjerojatnost provokacija, “potkopavanja” i raznih političkih trikova. Takve kampanje običnu zabavljaju javnost, ali 2017. smo svjedočili kako takve kampanje mogu posvađati i one bližnje (prijatelje, članove obitelji, susjede, radne kolege…).

Stoga bismo iskoristili priliku da pošaljemo svojevrsnu poruku/preporuku “malom čovjeku” Metkovcu i Metkovki: “Izbori će proći, a život ide dalje. Zato treba biti dostojanstven i bez velike pompe izići na izbore i zaokružiti svog kandidata. Od svađanja s neistomišljenicima nema koristi jer im ionako nećete promijeniti mišljenje.” Jer dan nakon izbora se opet treba vratiti normalnom životu s ostalim sugrađanima, bez obzira na njihovu vjersku, nacionalnu ili političku pripadnost.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Dubrovačko-neretvanska županija

Ukoliko se nastavi, stožer razmatra neretvansko zatvaranje....

Sticky Post

S obzirom da se polako približavamo lokalnim izborima, a predizborne kampanje se lagano pripremaju, pripremili smo anketu koja se tiče kandidature za mjesto Dubrovačko-neretvanskog...

Hrvatska

Analiziramo ima li zatvaranje smisla ?