Ostali sportovi Sport

Polumaraton održan unatoč kiši: Kipruto iz Kenije osvojio prvo mjesto; Adela Čomor najbrža u ženskoj konkurenciji

Danas je kroz na relaciji Vid-Metković održan 3. Mandarine Halfmarathon. Utrka je okupila više trkača nego ikada uz veliki interes javnosti. Stenly Kipruto u muškoj i Adela Čomor u ženskoj kategoriji osvojili su prva mjesta. Drugo i treće mjesto pripalo je Ivanu Buliću i Anti Živkoviću, trkačima koji već otprije poznaju teren.

Dodajmo da je Kipruto unatoč kiši dionicu pretrčao za 1:08:57! uz prosječnu brzinu od 18.3 km/h.

Kod žena drugo mjesto je osvojila Hamel Zoe, a treće Alemka Sarić.

Održana je i STUDENA 5K utrka gdje su prva tri mjesta u kategorijama U16+ pripala redom Mireli Čuljak, Barbari Dropuljić i Mariji Franetivić-Cvitić. Kod muških su do odličja došli pak Emir Hastor, Erol Pepić i Tomislav Kopac osvojili su prva tri mjesta. Dodajmo da je naš košarkaš Marijo Tot osvojio četvrto mjesto.

Ukupni rezultati na linku.

Odlična utrka definitivno vrijedna pažnje je iza nas. Vrijedit će svakako i za buduće naraštaje zbog čega bi organizatori i Grad trebali težiti da postane metkovska tradicija unatoč nekolicini izrazito nestrpljivih sugrađana, uglavnom vozača 40+godina koji su naviknuti da su jedini na cesti i u gradu te su pokušavali voziti zatvorenim dionicama unatoč upozorenjima policije i volontera, a ne može se reći da javnost nije bila obaviještena višemjesečnim najavama.

Ako je nekome 15 minuta čekanja u koloni problem, pitamo se što bi rekli da se presele u neki već grad gdje su gužve i čekanja svakodnevica…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *