Coronavirus - Heinsberg
Koronavirus Vijesti

Popuštaju mjere diljem Europe

Prema podacima Worldometersa u svijetu ima 3.566.469 slučajeva koronavirusa, umrlo je 248.302 ljudi, a oporavljeno je 1.154.549 ljudi.

CNN piše, pozivajući se na podatke Sveučilišta John Hopkins, kako je u Americi u nedjelju potvrđeno 25.502 slučajeva zaraze te da je u jednom danu umrlo 1313 ljudi. Prema tim podacima u Americi je najmanje 1.158.041 slučaj zaraze, a umrlo je 67.682 ljudi.

Prema sveučilištu Johns Hopkins, pet najteže pogođenijih zemalja po broju slučajeva i smrtnim slučajevima su Amerika, Španjolska, Italija, Velika Britanija i Francuska.

Europa se polako otvara

Španjolci su ovog vikenda izašli na ulice kako bi se rekreirali vani nakon 48 dana izolacije, a ublažavanje mjera uskoro će osjetiti i teško pogođena Italija.

Nakon dva mjeseca najstrožih mjera u Italiji, drugoj zemlji po broju smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom, ljudima će od danas biti dozvoljena šetnja parkovima i posjet rodbini.

Slična je situacija i u Mađarskoj, otvorit će se trgovine i muzeji, javni prostori, restorani, hoteli i bazeni – ali će restrikcije ostati snažne u Budimpešti, u kojoj je zabilježeno oko 70 posto slučajeva zaraze unutar zemlje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *