POTVRĐENO Mjere ostaju do 31. siječnja, kafići zatvoreni do daljnjeg - NaronaNews
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Hrvatska

POTVRĐENO Mjere ostaju do 31. siječnja, kafići zatvoreni do daljnjeg

covid-dubrovačko-neretvanska-koronavirus-danas

Nacionalni stožer civilne zaštite potvrdio je kako će se mjere produžiti do 31. siječnja na današnjoj konferenciji za medije.

Dakle, do daljnjeg ostaju zatvoreni svi ugostiteljski objekti, teretane, a ograničen je i broj putnika u javnom prijevozu.

‘Razgovarali smo o situacijama u kojima bi se neke od mjera popuštale, ali se situacija strahovito brzo mijenja i imali smo nekoliko nepredviđenih situacija, prije svega mislim na potres i pojavu novih virulentnijih sojeva, jako je teško držati se semafora, ali treba reći da smo mi još uvijek iznad toga što smo odredili da bi razgovarali o tome što ćemo ukinuti, a to je da 14 dana traje incidencija niža od 300, to bi trebao biti okidač za ukidanje nekih od ovih mjera, to nismo još dosegnuli,’ kazao je ravnatelj HZJZ-a KrunoslavCapak o mjerama.

Osvrnuli su se na to je li situacija s potresom pogoršala općenito epidemiološku situaciju u Sisačko-moslavačkoj županiji.

‘Imamo zabilježeni povećan broj slučajeva u SMŽ, naravno da je to posljedica potresa, ovdje se konkretno radi o hitnim službama i DOmu za starije, radi se sve da se epidemiološkim mjerama pokrije ta situacija, a jučer je tamo cijepljeno više od tisuću ljudi, a isto se odnosi i na hitne službe koje rade tamo na terenu,’ kazao je Capak te naglasio da ima povećanja svakako.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slične teme

Lifestyle

U hrvatskom jeziku postoji riječ sntntn

Sticky Post

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1098 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5794. Među njima...

Dubrovačko-neretvanska županija

Ukoliko se nastavi, stožer razmatra neretvansko zatvaranje....

Sticky Post

S obzirom da se polako približavamo lokalnim izborima, a predizborne kampanje se lagano pripremaju, pripremili smo anketu koja se tiče kandidature za mjesto Dubrovačko-neretvanskog...

Hrvatska

Analiziramo ima li zatvaranje smisla ?